Sütőtökös gnocchi spenótos mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
458
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1829
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 383 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1999 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 2627 micro
-
β-karotin 15862 micro
-
β-crypt 10935 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5560 micro
Összesen
458
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3267.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 1150 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 1002 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1532 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7997 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 320 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 888 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 440 micro
-
α-karotin 10508 micro
-
β-karotin 63450 micro
-
β-crypt 43742 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22240 micro
Összesen
1829
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 464 micro
-
β-karotin 2803 micro
-
β-crypt 1932 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 982 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőtököt megmossuk, magjait kivesszük, feldaraboljuk, forró sütőben puhára sütjük (lehet maradék tökből is csinálni, nem kell friss hozzá).
- Villával pürésítjük, belekeverünk egy tojást, és lisztet szórunk hozzá, annyit amennyit felvesz, nokedli sűrűségű tésztát kell kapni.
- Lobogó, sós vízben megfőzzük. (Én kanállal szaggattam kis gombócokat a vízbe.) Nem kell neki sok idő, feljönnek a felszínre, és egy jénai tálba szedjük őket.
- Egy serpenyőben kevés olajon, pár pillanatig megfuttatjuk a kinyomott fokhagymát.
- A spenótot előzőleg megmossuk, jó alaposan lecsöpögtetjük, és ha nagyobbak a levelek, eltépkedjük kisebb darabokra.
- A fokhagymára dobjuk, egy pici vizet öntünk hozzá, és éppen csak megfonnyasztjuk.
- A tejfölt simára keverjük egy kis sóval, borssal és ráöntjük a spenótra.
- Egyet forralunk rajta, majd ráöntjük a szép narancssárga gnocchikra.
- A tetejére sajtot lehet reszelni.
- Majd jöhet a sütés, jó forró sütőben 200 C-on, 20-25 perc.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2839
- Feltöltés dátuma: 2013. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kultné Szabó Noémi
21 recept
Vásárban voltunk vasárnap, és nem tudtam ellenállni a sütőtöknek és a spenótnak... Gondoltam, a kettőt összehozom. Először valamiféle szószt akartam csinálni, és úgy a tésztára ráönteni... és akkor jött az ötlet, hogy kis gnocchikat csinálok a tökből (a burgonyát helyettesítve). A végeredmény isteni finom lett. A színei csodásak, mint az őszi erdő! :)