r
Nosalty Logó

Sütőtökös gnocchi spenótos mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
Sütőtökös gnocchi spenótos mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1829 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    383 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1999 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2627 micro
  • β-karotin
    15862 micro
  • β-crypt
    10935 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 458 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3267.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7997 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    888 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    10508 micro
  • β-karotin
    63450 micro
  • β-crypt
    43742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22240 micro
Összesen 1829 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    464 micro
  • β-karotin
    2803 micro
  • β-crypt
    1932 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt megmossuk, magjait kivesszük, feldaraboljuk, forró sütőben puhára sütjük (lehet maradék tökből is csinálni, nem kell friss hozzá).
  2. Villával pürésítjük, belekeverünk egy tojást, és lisztet szórunk hozzá, annyit amennyit felvesz, nokedli sűrűségű tésztát kell kapni.
  3. Lobogó, sós vízben megfőzzük. (Én kanállal szaggattam kis gombócokat a vízbe.) Nem kell neki sok idő, feljönnek a felszínre, és egy jénai tálba szedjük őket.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon, pár pillanatig megfuttatjuk a kinyomott fokhagymát.
  5. A spenótot előzőleg megmossuk, jó alaposan lecsöpögtetjük, és ha nagyobbak a levelek, eltépkedjük kisebb darabokra.
  6. A fokhagymára dobjuk, egy pici vizet öntünk hozzá, és éppen csak megfonnyasztjuk.
  7. A tejfölt simára keverjük egy kis sóval, borssal és ráöntjük a spenótra.
  8. Egyet forralunk rajta, majd ráöntjük a szép narancssárga gnocchikra.
  9. A tetejére sajtot lehet reszelni.
  10. Majd jöhet a sütés, jó forró sütőben 200 C-on, 20-25 perc.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2839
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös gnocchi spenótos mártással
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Vásárban voltunk vasárnap, és nem tudtam ellenállni a sütőtöknek és a spenótnak... Gondoltam, a kettőt összehozom. Először valamiféle szószt akartam csinálni, és úgy a tésztára ráönteni... és akkor jött az ötlet, hogy kis gnocchikat csinálok a tökből (a burgonyát helyettesítve). A végeredmény isteni finom lett. A színei csodásak, mint az őszi erdő! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...