Sütőtökös-diós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
25g sütőtök9 kcal
-
17g dió109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
33g barna cukor127 kcal
-
13 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Mascarponés-habos krém
-
25g mascarpone101 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
33g barna cukor127 kcal
-
6 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
1007
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g sütőtök57 kcal
-
100g dió654 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Mascarponés-habos krém
-
150g mascarpone606 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
6035
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
15.2g finomliszt55 kcal
-
9.1g sütőtök3 kcal
-
6.1g dió40 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
12.2g barna cukor46 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
5.2g olívaolaj46 kcal
-
6.1g tejföl12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Mascarponés-habos krém
-
9.1g mascarpone37 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
12.2g barna cukor46 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.1g habtejszín18 kcal
Összesen
367
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 977.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 930 micro
-
β-crypt 731 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
1007
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 359.5 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5863.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1688 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 2312 mg
-
Nátrium 1355 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.2 g
-
Cukor 431 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 411.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1991 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 556 mg
-
Retinol - A vitamin: 1298 micro
-
α-karotin 1051 micro
-
β-karotin 5580 micro
-
β-crypt 4388 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 788 micro
Összesen
6035
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 267 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
10 dkg dió
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg barna cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
1 dl olívaolaj
-
1 dl tejföl
-
1 teáskanál fahéj
Mascarponés-habos krém
-
15 dkg mascarpone
-
10 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
Tészta
- Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, és az apró darabokra vágott dióval.
- Egy másik tálba keverjük habosra az egész tojásokat a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt, és az olívaolajat is. (ízlés szerint étolajat is keverhetünk hozzá) Végül keverjük hozzá az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtököt is.
- Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a sütőtökös keveréket, majd keverőkanállal, alaposan keverjük össze a tésztát. Egy 24 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Mascarponés-habos krém
- Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a lágy vajat, a porrá őrölt barna cukrot, és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük ki habosra. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
- Tálalás előtt kanalazzuk a habos-mascarponekrémet a torta tetejére, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 614
- Feltöltés dátuma: 2022. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept