r
Nosalty Logó

Sütőtökös-diós torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Sütőtökös-diós torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Mascarponés-habos krém

1007
Kalória
12.8g
Fehérje
108.9g
Szénhidrátok
59.9g
Zsír
68.7g
Víz
154.2g
Koleszterin
2.7g
Rost
71.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mascarponés-habos krém

Összesen 1007 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mascarponés-habos krém

Összesen 6035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mascarponés-habos krém

Összesen 367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    731 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1007 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    359.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5863.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1688 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    1051 micro
  • β-karotin
    5580 micro
  • β-crypt
    4388 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 6035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, és az apró darabokra vágott dióval.
  2. Egy másik tálba keverjük habosra az egész tojásokat a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt, és az olívaolajat is. (ízlés szerint étolajat is keverhetünk hozzá) Végül keverjük hozzá az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtököt is.
  3. Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a sütőtökös keveréket, majd keverőkanállal, alaposan keverjük össze a tésztát. Egy 24 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Mascarponés-habos krém

  1. Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a lágy vajat, a porrá őrölt barna cukrot, és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük ki habosra. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
  2. Tálalás előtt kanalazzuk a habos-mascarponekrémet a torta tetejére, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!