r
Nosalty Logó

Sütőtökös crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
aureliavadaszan
Sütőtökös crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 360 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 1805 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 132 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    2352 micro
  • β-crypt
    1817 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 360 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    871 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    2175 micro
  • β-karotin
    11762 micro
  • β-crypt
    9086 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 1805 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    659 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat és körtéket megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. A gyümölcsöket (egy 23x23-as) enyhén kivajazott kerámia tálba tesszük, és meglocsoljuk 1 ek citromlével. Az egészet jól összeforgatjuk.
  3. A sült sütőtököt egy tk segítségével kis gömbökben rákanalazzuk a gyümölcsök tetejére. Az egészet megszórjuk 1 ek barna cukorral és 1 tk mézeskalács fűszerkeverékkel, és a tölteléket jól összeforgatjuk.
  4. A morzsához a lisztet a cukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarin darabkákat. Kézzel morzsa (homok) állagúra morzsoljuk, majd rászórjuk a töltelékre.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük. (Akkor jó, ha a tetején lévő morzsa arany-barnás színt kap.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3365
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Sütőtök vásárlásakor sosem lehetünk biztosak, vajon tényleg édes lesz-e, amikor megsütjük. Legutóbb nem jártam szerencsével, ezért úgy gondoltam, készítek belőle egy morzsasütit.

Hozzávalók

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...