Sütőporos burgonyás pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
a tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g tej14 kcal
a kenéshez
a tetejére
-
14g tojás17 kcal
Összesen
972
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2090.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 508 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
972
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 244 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8360.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1434 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 2131 mg
-
Nátrium 4429 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 391.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2066 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 553 mg
-
Retinol - A vitamin: 2031 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
3888
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
a tésztához
- A lisztet, a vajat, az áttört burgonyát, 1 csomag sütőport, a sót, az 1 tojást, a tejfölt összedolgozzuk. (Esetleg kevés tej hozzáadásával.)
- Hideg helyen pihentetjük, majd 3x hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, és megkenjük tojás és kevés tej keverékével, majd 30 percig pihentetjük.
- Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 87456
- Feltöltés dátuma: 2014. április 30.
Ajánló
A hajtogatást elvégezhetjük mindjárt egymás után, pihentetés nélkül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Valami gyorsat szerettem volna sütni. A férjem kívánságára pogácsa lett, ami nagyon gyorsan elkészült, mivel nem kellett keleszteni.