r
Nosalty Logó

Sütőporos burgonyás pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sütőporos burgonyás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához

a kenéshez

a tetejére

Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához

a kenéshez

a tetejére

Összesen 3888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

a tésztához

a kenéshez

a tetejére

Összesen 290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8360.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    4429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a kenéshez

a tetejére

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet, a vajat, az áttört burgonyát, 1 csomag sütőport, a sót, az 1 tojást, a tejfölt összedolgozzuk. (Esetleg kevés tej hozzáadásával.)
  2. Hideg helyen pihentetjük, majd 3x hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, és megkenjük tojás és kevés tej keverékével, majd 30 percig pihentetjük.
  3. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 87138
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 30.

Ajánló

A hajtogatást elvégezhetjük mindjárt egymás után, pihentetés nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Valami gyorsat szerettem volna sütni. A férjem kívánságára pogácsa lett, ami nagyon gyorsan elkészült, mivel nem kellett keleszteni.

Hozzávalók

a tésztához

a kenéshez

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...