r
Nosalty Logó

Sütőben sült húsgolyók zabbal és teljes kiőrlésű zsemlével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsumbacsek
Sütőben sült húsgolyók zabbal és teljes kiőrlésű zsemlével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2404 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 601 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5523.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2686 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 2404 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A teljes kiőrlésű zsemléket vágjuk kisebb darabokra, és áztassuk a tejbe.
  2. Vágjuk fel a hagymát minél kisebb darabokra.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a hozzávalókat (kivéve a zabot), ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Az alaposan megáztatott, puha zsemléket is adjuk hozzá és keverjük el. Adjunk hozzá annyi zabpelyhet, hogy egy jól formázható állagú masszát kapjunk.
  5. Formázzunk kis gombócokat, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg körülbelül 20 perc alatt (nekem egy tepsibe nem szokott beférni, hanem csak 2-3-ba, így a sütési idővel érdemes többszörösen kalkulálni).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 493
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 20.

Ajánló

Fogyaszthatjuk salátával, bulgurral vagy rizzsel. Akár hidegen is tálalható svédasztalon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült húsgolyók zabbal és teljes kiőrlésű zsemlével
Zsumbacsek 2 recept

Egy finomlisztmentes verziót szerettem volna csinálni, és a próbálkozás szerintünk nagyon finom lett! A zsemlemorzsát zabbal, a zsemlét pedig teljes kiőrlésű verziójával helyettesítettem. Reméljük, nektek is beválik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...