r
Nosalty Logó

Sütőben sült csirkemell paprikás-tejszínes mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Sütőben sült csirkemell paprikás-tejszínes mártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

957
Kalória
85.6g
Fehérje
15.2g
Szénhidrátok
60g
Zsír
390.7g
Víz
335.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
9.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 957 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1914 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3046.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1877 micro
  • β-crypt
    524 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 957 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6092.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    1856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    781.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3754 micro
  • β-crypt
    1048 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 1914 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    178 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A húst mossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. Az olajban körbe megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzállótálba rakjuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, ketté, majd szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, magházat kivágjuk, vékony csíkokra vágjuk.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és az áttört fokhagymát, további 1-2 percig pirítjuk.
  4. Megszórjuk a kétféle paprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felfőzzük, körülbelül 5 percig főzzük, hozzákeverjük a krémsajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A mártást a húsra öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Omlós szaftos csirkemell, egy pikáns mártással. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával, de friss bagettel is kitűnő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!