r
Nosalty Logó

Sushi házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Henriett Konyhája
Sushi házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók

Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók

Összesen 2767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók

Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2061 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    5750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    1370 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1659 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    8246 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 2767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Hozzávalók

  1. Kimérjük a sushirizst. Szűrőben addig mossuk, míg a vize átlátszó nem lesz. Aztán az egyszerűség kedvéért felrakjuk rizsfőzőben. Amennyi rizst veszünk, 2x mennyiségű vizet kell hozzátenni. Nem kell hozzá semmi a főzőben sem só, sem zsiradék. Sót majd a sushiecetbe rakott só pótolja, zsiradék pedig nyilvánvalóan nem kell bele ..a tapadás a cél...
  2. A fentebb megadott mennyiségű rizshez 8 ek rizsecetet használjunk. Egy kicsi lábosba vagy telfonserpenyőbe kimérjük és hozzáadjuk a cukrot és a sót. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Pár percet vesz igénybe, szirupszerű állagot kell kapnunk.
  3. Ha a rizsfőző jelzett hogy kész a rizs, akkor az előbb elkészített rizsecetes öntetet hozzáadjuk a rizshez és alaposan elkeverjük.
  4. Egy tálcát kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a rizst és szétterítjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. Érdemes mindent előre előkészíteni, hogy kéznél legyen. Folpackkal bevonni a gyékényt, hogy máskor is tudjuk használni.
  6. Elő kell készíteni kis tálban vizet, ebbe mártjuk majd a kezünket.
  7. Lazacot felvágni, avokádót és az uborkát is felcsíkozni.
  8. A nori lapot mindig úgy tesszük a gyékényre, hogy a fényes oldala legyen alul, az lesz majd a sushi külseje.
  9. A kezünket megvizezzük és a nori lapra rátesszük a rizst, majd egyenletesen vékony rétegben rálaposítjuk. Nem mindig sikerül egyformán, sok gyakorlást igényel, hogy a kezünk érezze, hogy milyen vastag rétegben kell.
  10. Ízlés szerint annyi lazacot, uborkát, avokádót és krémsajtot teszünk bele, amennyit szeretnénk. Mással is megtölthetjük.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 403
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Henriett Konyhája 1 recept

A recepthez nem jelölök meg forrást, mert már fogalmam sincs honnan van...Sok évvel ezelőtt olvastam, hogy kell házilag készíteni és továbbfejlesztettem a saját konyhám ízvilágára, mindamellett, hogy megmaradt a sushi shusinak lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...