Sushi házilag
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Henriett Konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
Hozzávalók
-
125g sushi rizs448 kcal
-
10g rizsecet2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3g só0 kcal
-
65g nori lap23 kcal
-
50g füstölt lazac59 kcal
-
48g avokádó56 kcal
-
25g uborka4 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
Összesen
694
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
Hozzávalók
-
500g sushi rizs1790 kcal
-
40g rizsecet7 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
11g só0 kcal
-
260g nori lap91 kcal
-
200g füstölt lazac234 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
Összesen
2767
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
Hozzávalók
-
34.7g sushi rizs124 kcal
-
2.8g rizsecet0 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
18g nori lap6 kcal
-
13.9g füstölt lazac16 kcal
-
13.2g avokádó16 kcal
-
6.9g uborka1 kcal
-
6.9g krémsajt17 kcal
Összesen
191
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1865.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 1438 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 166.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 343 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2061 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
694
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.6 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7462.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 5750 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.6 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 665.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 1370 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1659 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 8246 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 404 micro
Összesen
2767
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók
-
500 g sushi rizs
-
8 ek rizsecet
-
4 ek cukor
-
1 ek só
-
10 db nori lap
-
20 dkg füstölt lazac
-
1 db avokádó
-
10 dkg uborka
-
10 dkg krémsajt
Elkészítés
Hozzávalók
- Kimérjük a sushirizst. Szűrőben addig mossuk, míg a vize átlátszó nem lesz. Aztán az egyszerűség kedvéért felrakjuk rizsfőzőben. Amennyi rizst veszünk, 2x mennyiségű vizet kell hozzátenni. Nem kell hozzá semmi a főzőben sem só, sem zsiradék. Sót majd a sushiecetbe rakott só pótolja, zsiradék pedig nyilvánvalóan nem kell bele ..a tapadás a cél...
- A fentebb megadott mennyiségű rizshez 8 ek rizsecetet használjunk. Egy kicsi lábosba vagy telfonserpenyőbe kimérjük és hozzáadjuk a cukrot és a sót. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Pár percet vesz igénybe, szirupszerű állagot kell kapnunk.
- Ha a rizsfőző jelzett hogy kész a rizs, akkor az előbb elkészített rizsecetes öntetet hozzáadjuk a rizshez és alaposan elkeverjük.
- Egy tálcát kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a rizst és szétterítjük. Hagyjuk kihűlni.
- Érdemes mindent előre előkészíteni, hogy kéznél legyen. Folpackkal bevonni a gyékényt, hogy máskor is tudjuk használni.
- Elő kell készíteni kis tálban vizet, ebbe mártjuk majd a kezünket.
- Lazacot felvágni, avokádót és az uborkát is felcsíkozni.
- A nori lapot mindig úgy tesszük a gyékényre, hogy a fényes oldala legyen alul, az lesz majd a sushi külseje.
- A kezünket megvizezzük és a nori lapra rátesszük a rizst, majd egyenletesen vékony rétegben rálaposítjuk. Nem mindig sikerül egyformán, sok gyakorlást igényel, hogy a kezünk érezze, hogy milyen vastag rétegben kell.
- Ízlés szerint annyi lazacot, uborkát, avokádót és krémsajtot teszünk bele, amennyit szeretnénk. Mással is megtölthetjük.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 403
- Feltöltés dátuma: 2024. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Henriett Konyhája
1 recept
A recepthez nem jelölök meg forrást, mert már fogalmam sincs honnan van...Sok évvel ezelőtt olvastam, hogy kell házilag készíteni és továbbfejlesztettem a saját konyhám ízvilágára, mindamellett, hogy megmaradt a sushi shusinak lenni.