Surimis onigiri
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cesill
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
834
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
834
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 86.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 811 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
834
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 86.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 811 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
834
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sima "A" rizst a lábasba tesszük, és hideg vízzel egyszer-kétszer átmossuk. Kétszeres mennyiségű hideg vízben, fedő alatt feltesszük főni, majd mikor felforrt, elzárjuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk pihenni 15-20 percet, hogy magába szívhassa a vizet.
- Ezalatt a surimi csíkokat kiszedjük a műanyagból, elfelezzük, és szálaira bontjuk egy kis müzlis tálba. Rátesszük a majonézt, és jól elkeverjük. Aki szereti pici wasabival is turbózhatja a majonézt.
- A nori lapokat tetszőleges csíkokra vágjuk ollóval vagy éles késsel. (Szerintem a legegyszerűbb a felezős módszerrel, tehát az algalapot félbehajtom, elvágom, majd a felet is elfelezem, amíg kellő széles csíkot kapok.)
- A rizsecetben feloldjuk a cukrot, majd a még forró, de már megfőtt rizsre öntjük, és jól elkeverjük.
- A langyosra hűlt rizsből kiveszünk fél csészényit, és egy kis labdát formálunk belőle. A labda közepét benyomjuk, ide teszünk egy teáskanállal a töltelékből. A rizst a töltelékre simítjuk, és megformázzuk a háromszöget úgy, hogy a tenyerünkre fektetjük a belső ujjpercünk és a tenyerünk ujjaink felé eső részére. A tenyerünket finoman összehajtjuk, mintha könyvet fognánk. A másik kezünket, mint egy háztetőt a rizs fölé tesszük, és finom mozdulatokkal kialakítjuk a formát. Fordítunk rajta egy oldalnyit, és így folytatjuk, amíg ki nem alakul a jellegzetes forma. Ne nyomjuk túl erősen, mert szétesik. Végül a nori lapot az egyik oldalára tesszük úgy, hogy meg tudjuk fogni annál fogva.
- Aki bizonytalan magában vegyen egy kis folpackot, ugyanúgy fél csésze langyos rizst tegyen bele, majd a sarkokat egymáshoz hajtva tekerjük meg, míg egy gombócot kapunk. Nyissuk szét a folpackot, nyomjuk az ujjunk a rizs közepébe, és tegyük bele a teáskanálnyi tölteléket. A rizst egyengessük a töltelékre, majd a folpackot összezárva ismét préseljük gombóccá. A fóliából kivéve simítsuk rá a norit.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14013
- Feltöltés dátuma: 2014. január 21.
Ajánló
Én imádom ezt vinni munkába, mert laktató és jól dobozolható, de mivel bármit használhatunk tölteléknek, akár egy jó kis előétel, vagy édesen desszert is lehet belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Cesill
4 recept
Egy kedves barátommal szusi délutánt tartottunk, és ott készítettük először ezeket a finomságokat. A formázása szerintem könnyebb, mint a makiké, de lehet csak azért érzem annak, mert már előtte három héttel bújtam a netet a formázós videókért. Aki úgy érzi, nincs kézügyessége ehhez, nyugodtan használjon folpackot, és háromszögek helyett gombócokat készítsen.