Süni torta mokkakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
kakaós tortalap
-
55g tojás69 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
18 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
60g tej34 kcal
mokkakrém
-
60g mascarpone242 kcal
-
18 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
60g növényi tejszín151 kcal
-
30g porcukor116 kcal
díszítéshez
-
20g cukorfondant69 kcal
-
1 kcal
Összesen
1237
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
kakaós tortalap
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g tej168 kcal
mokkakrém
-
300g mascarpone1212 kcal
-
91 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
300g növényi tejszín753 kcal
-
150g porcukor581 kcal
díszítéshez
-
100g cukorfondant346 kcal
-
5 kcal
Összesen
6188
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
kakaós tortalap
-
12.7g tojás16 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
18.4g finomliszt67 kcal
-
13.8g tej8 kcal
mokkakrém
-
13.8g mascarpone56 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
13.8g növényi tejszín35 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
díszítéshez
-
4.6g cukorfondant16 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Összesen
286
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1368.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.5 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
1237
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 133.2 g
Zsír
-
Összesen 276.7 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1014 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6841.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1542 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 532 mg
-
Foszfor 2715 mg
-
Nátrium 1785 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 822.3 g
-
Cukor 456 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 243.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 729 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 772 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1320 micro
Összesen
6188
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
kakaós tortalap
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
5 dkg vaj
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
40 dkg finomliszt
-
3 dl tej
mokkakrém
-
30 dkg mascarpone
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál instant kávé
-
3 dl növényi tejszín
-
15 dkg porcukor
díszítéshez
-
10 dkg cukorfondant
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
kakaós tortalap
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- A 25 cm-es tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Majd a tésztát beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
- A fehér fondant-ot megszínezzük a kakaóporral, és 4-5 cm-es tüskéket sodrunk. Hűtőbe tesszük.
mokkakrém
- A mascarponéhez keverjük a kakaóport, az instant kávét.
- A tejszínhabot felverjük, a porcukrot szakaszosan hozzáadagoljuk, és úgy verjük fel. A mascarponéhoz forgatjuk, óvatos mozdulatokkal.
díszítéshez
- A kihűlt tésztából kivágunk egy úgymond csepp alakot. Kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével. A levágott tésztarészből a süni hátát alakítjuk ki. Itt is kettévágjuk a tésztadarabot, és kenünk rá kis krémet. Elhelyezzük, alakítjuk, hogy jól illeszkedjen a csepp alap részen.
- Rákenjük a maradék krémet, szépen, körben mindenhol. Kis lyukat fúrunk a tüskéknek egy szívószállal vagy mással. Beleállítgatjuk a tüskéket. Szemet, orrot, szájat kevés maradék tésztából készítünk.
- Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3505
- Feltöltés dátuma: 2019. július 24.
Ajánló
Érdemes a tüskéket előző nap elkészíteni, hogy jó keményre megszáradjanak. Lehetséges hogy a fondant-tüskék másnapra kissé meghajolhatnak (a nedvességtől), nem tartják meg formájukat, így célszerű aznap sütni, készíteni a tortát, mikor épp át is tudjuk adni az ünnepeltnek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Kedvesemnek készítettem, hisz a beceneve 'Süni'!! Nagyon boldog volt, meglepődött... :-))))