r
Nosalty Logó

Sültparadicsom-leves

Hófehérke
Sültparadicsom-leves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

299
Kalória
9.5g
Fehérje
53.6g
Szénhidrát
4.8g
Zsír
1505.5g
Víz
-
Koleszterin
12.7g
Élelmi rost
37.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1505.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4350 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    37052 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 299 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    3000 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    3011 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1818 micro
  • β-karotin
    8700 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    74104 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 596 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2333 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 19 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat egészben egy sütőlapra helyezzük, és előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük. Akkor van kész, ha megbarnul kicsit a héja, és szépen leválik, de még szép piros és kerek minden paradicsom, nem löttyedt.
  2. A sült paradicsomokat meghámozzuk. Egy fazékba helyezzük. Ráöntjük a vizet és a passzírozott vagy sűrített paradicsomot. Akkor jó, ha éppen ellepi a sült paradicsomokat. Sózzuk, cukrozzuk és a vörösbort is hozzáadjuk. Borból érdemes egy könnyed, nem túl domináns típust választani.
  3. Ha a leves rotyog, akkor elkészült. Érdemes megkóstolni, és ha szükséges, még ízesíteni.
  4. A kész levest egy botmixerrel leturmixoljuk. Tálaljuk. Bazsalikommal, frissen őrölt borssal és szeletelt fekete olajbogyóval kínáljuk. Esetleg fokhagymás bagett-tel vagy pirítóssal is kínálhatjuk. De pirított magvakkal (tökmag, pisztácia) is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Amikor már végre süt a nap és szívesen sétálunk kint, a tavasz és a nyár ízeit ennénk a legszívesebben, így eldőlt mi lesz a mai ebéd: sültparadicsom-leves. Finom, édes, zamatos! Mind elfogyott!

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...