r
Nosalty Logó

Sült tonhal kuszkusz salátával

NS
Sült tonhal kuszkusz salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

513
Kalória
40.7g
Fehérje
72.5g
Szénhidrát
7.1g
Zsír
438.3g
Víz
47.5g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

Összesen 2055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

Összesen 78 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7474.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    4537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1753.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    1135 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3275 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 2055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    198 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

Citromos tonhal

  1. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
  2. A sót a borsot és egy citrom lereszelt héját összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a tonhal szeletek (nálam 4 db) mindkét oldalát.
  3. A citromokat vékony szeletekre vágjuk, majd 2x2 tepsi méretű sütőpapír közepére rakjuk őket sorban egymás mellé 3 sorban (duplán rakjuk a sütőpapírt, hogy ne folyjon ki a citrom). Hogy érthető legyen: 3x6 citrom karikát rakunk a közepére. Vagy amennyi kell, hogy 2 tonhal szelet alatt mindenhol legyenek citromok.
  4. A citromokra helyezünk 2 tonhal szeletet, majd felülről és alulról ráhajtjuk a sütőpapírt, behajtjuk, a két oldalát pedig az egész alá tűrjük. Ugyanezt megismételve a másik sütőpapírral lesz 2 citromos tonhal tasakunk, amit egy tepsire téve a sütőbe rakunk. 20-22 perc alatt teljesen átsül, de aki szereti, ha a közepén picit rózsaszín, annak elég 18 perc.

Kuszkusz saláta

  1. A lilahagymát megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Betesszük egy kis tálkába, és ráfacsarunk fél citrom levét, hogy éppen ellepje. Így nem lesz olyan erős íze.
  2. A kuszkuszt egy nagy csipet sóval egy lefedhető tálba vagy edénybe tesszük.
  3. Felforraljuk a dupla mennyiségű vizet, és a kuszkuszra öntjük, majd lefedjük, és nem vesszük le a fedőt kb. 10 percig. Ezalatt nekiállunk a zöldségeknek.
  4. Az uborkát és a paradicsomokat (a belső folyós rész nélkül) kis kockákra vágjuk, majd megsózzuk. A bazsalikomot durván apróra vágjuk.
  5. Amikor kész a kuszkusz, levesszük a fedőt vagy fóliát, és villával összekeverjük. Belerakjuk a zöldségeket és a bazsalikomot, összekeverjük, majd ha igényli, megsózzuk még egyszer.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A tonhal recept Claire Robinson receptje alapján készült. A kuszkusznál a bazsalikomot és a zöldségeket lehet helyettesíteni, ki mivel szeretné. Annak is ajánlom, aki nem annyira szereti a halakat, a citrom kivonja belőle az erős hal ízt, és nem utolsó sorban a lakás sem lesz hal szagú. A maradék tonhalból pedig ismét Claire Robinson szőlős joghurtos diós tonhalas salátáját szoktam elkészíteni. Majd egyszer azt is felrakom. ;)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...