r
Nosalty Logó

Sült tarja burgonylángossal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült tarja burgonylángossal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Összesen 1923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Összesen 7692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.8 g

Zsír

  • Összesen
    599.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    260 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9114.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3278 mg
  • Nátrium
    4207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1632.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    171 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 7692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húshoz való fűszerekből és az olajból elkészítjük a pácot.
  2. A tarját kiklopfoljuk, megsózzuk, majd mindkét oldalát bekenjük a páccal.
  3. Legalább 1 napra a hűtőbe tesszük.
  4. A tarjákat kivesszük a pácból, tepsibe helyezzük (lehet jó szorosan is, összemegy kicsit), kevés vizet öntünk alá, és lefedett tepsiben a sütőben kb. 1,5 órán át sütjük (közben forgatjuk), majd levesszük a takarást és mindkét oldalát pirosra sütjük (ha közben túl sok levet ereszt, leöntünk belőle).
  5. Közben elkészítjük a gombamártást. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajban megpirítjuk.
  6. A megtisztított és felszeletelt gombát beletesszük, megdinszteljük, majd 2 dl vízzel felöntjük, megfőzzük. Amikor a gomba megfőtt, a lisztből, a tejből és a tejfölből habarást készítünk, a mártást behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  7. Végül elkészítjük a burgonyalángost. A burgonyákat megtisztítjuk, kockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük.
  8. A vizet leöntjük, a burgonyát összetörjük, sóval, köménnyel, szerecsendióval, a tojással, és a liszttel összegyúrjuk, majd tenyérnyi lángosokat formázunk belőle, és bő olajban kisütjük.
  9. Tálaláskor a tarjaszeletek mellé helyezzük a lángosokat, melyekre gombamártást kanalazunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30*40*6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13647
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Ajánló

Vasárnapi ebéd, ünnepi vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem olvasta a recept eredetijét egy receptes újságban, de mi mindent megváltoztatunk kicsit a saját ízlésünk szerint, így ezt is. Jó nehéz, de finom étel, a családunk nagyon szereti.

Hozzávalók

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...