Sült tarja burgonylángossal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
300g sertéstarja558 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
A gombamártáshoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
53 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
25g tej14 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lángoshoz
-
125g burgonya72 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1923
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
1200g sertéstarja2232 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
A gombamártáshoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
100g tej56 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lángoshoz
-
500g burgonya289 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
7692
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
39g sertéstarja73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
4.1g napraforgó olaj37 kcal
A gombamártáshoz
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
8.1g gomba2 kcal
-
5.7g tejföl11 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A lángoshoz
-
16.2g burgonya9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
8.3g napraforgó olaj73 kcal
Összesen
251
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 149.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2278.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 820 mg
-
Nátrium 1052 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 408.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1923
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 267.8 g
Zsír
-
Összesen 599.3 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 260 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 171 g
-
Koleszterin 1027 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9114.3 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 455 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 3278 mg
-
Nátrium 4207 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1632.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 171 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 417 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 1180 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
7692
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1.2 kg sertéstarja
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1.5 dl napraforgó olaj
A gombamártáshoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
175 g tejföl
-
1 dl tej
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A lángoshoz
-
50 dkg burgonya
-
1.2 tk só
-
0.3 kávéskanál szerecsendió
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 db tojás
-
25 dkg finomliszt
Elkészítés
A húshoz
- A húshoz való fűszerekből és az olajból elkészítjük a pácot.
- A tarját kiklopfoljuk, megsózzuk, majd mindkét oldalát bekenjük a páccal.
- Legalább 1 napra a hűtőbe tesszük.
- A tarjákat kivesszük a pácból, tepsibe helyezzük (lehet jó szorosan is, összemegy kicsit), kevés vizet öntünk alá, és lefedett tepsiben a sütőben kb. 1,5 órán át sütjük (közben forgatjuk), majd levesszük a takarást és mindkét oldalát pirosra sütjük (ha közben túl sok levet ereszt, leöntünk belőle).
- Közben elkészítjük a gombamártást. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajban megpirítjuk.
- A megtisztított és felszeletelt gombát beletesszük, megdinszteljük, majd 2 dl vízzel felöntjük, megfőzzük. Amikor a gomba megfőtt, a lisztből, a tejből és a tejfölből habarást készítünk, a mártást behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük.
- Végül elkészítjük a burgonyalángost. A burgonyákat megtisztítjuk, kockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük.
- A vizet leöntjük, a burgonyát összetörjük, sóval, köménnyel, szerecsendióval, a tojással, és a liszttel összegyúrjuk, majd tenyérnyi lángosokat formázunk belőle, és bő olajban kisütjük.
- Tálaláskor a tarjaszeletek mellé helyezzük a lángosokat, melyekre gombamártást kanalazunk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30*40*6
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 13647
- Feltöltés dátuma: 2012. február 05.
Ajánló
Vasárnapi ebéd, ünnepi vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A férjem olvasta a recept eredetijét egy receptes újságban, de mi mindent megváltoztatunk kicsit a saját ízlésünk szerint, így ezt is. Jó nehéz, de finom étel, a családunk nagyon szereti.