r
Nosalty Logó

Sült szalonnás gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült szalonnás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 1088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 4353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 1088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3665.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1165 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2344 micro
Összesen 4353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Még melegen lereszeljük sajtreszelőn.
  2. A liszttel, a tojással és kb. 1 csapott evőkanál sóval összedolgozzuk. Ha túl puha lenne, adhatunk hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor pedig egy kis tejet. Henger alakúra formáljuk a tésztát, és betesszük a hűtőszekrénybe 1 órára.
  3. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. Együtt pirítjuk egy serpenyőben, míg a szalonna zsírja kiolvad, és megpirul a hagyma. Finomra vágott petrezselyemmel és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A pihentetett tésztát enyhén lisztes gyúrólapon 12 karikára vágjuk, egyenként kinyújtjuk, a tölteléket a közepére halmozzuk, majd gombócokat formálunk.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tejet a tojással és a sóval kissé felverjük, ezzel lekenjük a gombócokat, és további 12-15 percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 42 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3073
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Kínálhatunk hozzá tejfölt vagy akár káposztasalátát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Príma Konyha magazinban találtam rá a receptre!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...