Sült pisztráng mandulával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
1204
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
2409
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 113.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 143.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 529 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 689 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
1204
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.9 g
Zsír
-
Összesen 226.3 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2327.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1269 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 286.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 465 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1379 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
2409
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A pisztrángot megtisztítjuk, egy tepsit alufóliával kibélelünk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, belehelyezzük a halakat, megsózzuk, a hasába egy pár darabka vajat, egy-egy szelet citromot, petrezselyem zöldjét pakolunk.
- A tetejére szintén vajdarabkákat morzsolunk, kevés olívaolajat öntünk rá, az előmelegített sütőben megsütjük, néha locsolgatva a vajas olajjal, ami kisül belőle.
- Miközben a pisztráng sül, kevés vajban alacsony lángon világos színűre megpirítjuk a mandulát, ha a hal majdnem kész, hozzáöntjük, és együtt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12766
- Feltöltés dátuma: 2012. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sikerült nagyon olcsón hozzájutnom az egyik kedvenc tengeri halamhoz. Nem akartam sokat a tűzhely mellett állni aznap este, így csak egyszerűen fűszereztem, és megsütöttem. Más tengeri hallal is kipróbálható, akár a citrom és a mandula elhagyásával.