r
Nosalty Logó

Sült pisztráng mandulával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült pisztráng mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2409 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1379 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 2409 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A pisztrángot megtisztítjuk, egy tepsit alufóliával kibélelünk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, belehelyezzük a halakat, megsózzuk, a hasába egy pár darabka vajat, egy-egy szelet citromot, petrezselyem zöldjét pakolunk.
  3. A tetejére szintén vajdarabkákat morzsolunk, kevés olívaolajat öntünk rá, az előmelegített sütőben megsütjük, néha locsolgatva a vajas olajjal, ami kisül belőle.
  4. Miközben a pisztráng sül, kevés vajban alacsony lángon világos színűre megpirítjuk a mandulát, ha a hal majdnem kész, hozzáöntjük, és együtt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12766
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikerült nagyon olcsón hozzájutnom az egyik kedvenc tengeri halamhoz. Nem akartam sokat a tűzhely mellett állni aznap este, így csak egyszerűen fűszereztem, és megsütöttem. Más tengeri hallal is kipróbálható, akár a citrom és a mandula elhagyásával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...