r
Nosalty Logó

Sült padlizsán szardellával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Sült padlizsán szardellával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 922 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 C°-ra. A padlizsánt kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakjuk a padlizsánszeleteket, megsózzuk és megkenjük az olívaolajjal.
  3. Süssük szép barnára, rakjuk félre.
  4. Keverjük össze a szardellát, ecetet, szétnyomott fokhagymát, kevés sót, borsot. Lassan adjunk hozzá 2 evőkanál olajat, amíg szép homogén öntetté áll össze.
  5. Egy tálba rakjuk ki a megsült padlizsánszeleteket, kenjük meg a szardellás öntettel, díszítsük apró mentalevelekkel (vagy oregánóval, petrezselyemmel, ami van otthon).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 276
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült padlizsán szardellával
Pogácsa 391 recept

Yotam Ottolenghi Egyszerűen című szakácskönyvében találtam ezt a receptet. Mint minden receptje, ez is nagyon finom. Izgalmas ízek így együtt. Sült hal mellé volt a köret, azért van a képen a citrom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...