Sült padlizsán szardellával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
260g padlizsán62 kcal
-
21 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0 kcal
Összesen
461
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
520g padlizsán124 kcal
-
42 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0 kcal
Összesen
922
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
82.1g padlizsán20 kcal
-
3.2g szardella (konzerv)7 kcal
-
0.8g fehérborecet0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
13.4g olívaolaj119 kcal
-
0 kcal
Összesen
147
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 236.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
461
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 87.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1121.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 472.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
922
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db padlizsán
-
1 ek fehérborecet
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl olívaolaj
-
borsmentalevél ízlés szerint
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 220 C°-ra. A padlizsánt kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakjuk a padlizsánszeleteket, megsózzuk és megkenjük az olívaolajjal.
- Süssük szép barnára, rakjuk félre.
- Keverjük össze a szardellát, ecetet, szétnyomott fokhagymát, kevés sót, borsot. Lassan adjunk hozzá 2 evőkanál olajat, amíg szép homogén öntetté áll össze.
- Egy tálba rakjuk ki a megsült padlizsánszeleteket, kenjük meg a szardellás öntettel, díszítsük apró mentalevelekkel (vagy oregánóval, petrezselyemmel, ami van otthon).
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 277
- Feltöltés dátuma: 2022. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
Yotam Ottolenghi Egyszerűen című szakácskönyvében találtam ezt a receptet. Mint minden receptje, ez is nagyon finom. Izgalmas ízek így együtt. Sült hal mellé volt a köret, azért van a képen a citrom.