r
Nosalty Logó

Sült-padlizsán-paprikás pesto

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Sült-padlizsán-paprikás pesto
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

351
Kalória
3.9g
Fehérje
6.1g
Szénhidrátok
35.5g
Zsír
109.4g
Víz
4.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2802 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    284.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    875.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 2802 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokról távolítsuk el a szárrészt és vágjuk apróbb kockákra. Sózzuk, és hagyjuk egy kicsit állni.
  2. Amennyiben nem olajban elrakott sült paprikát használunk, akkor a kápia paprikákat kicsumázzuk, az ereket eltávolítjuk, és elfektetjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 °C-on 30 percig sütjük a darabokat, majd kettévágjuk őket.
  3. Közben egy nagyobb serpenyőbe öntsük bele az olívaolaj felét, forrósítsuk, és adjuk hozzá a lecsöpögtetett padlizsánkockákat. Pirítsuk meg a darabokat.
  4. Ha mindkét fő alapanyagunk megsült, akkor egy smoothie maker vagy turmixgép segítségével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Üvegben egy kevés olaj rácsurgatásával akár 2 hétig is elállhat a hűtőnkben. Kérdés az, hogy mennyire járunk rá. Nálunk nem nagyon élik meg ezt az időszakot a pestók.
  6. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A harmadik pesto receptem, amit szívesen osztok meg, mert igen ízletes a sült alapanyagokból kifolyólag. Viszont garantálom, hogy még így is egy gyors recept. Gnocchira kínálva is tálalhatjuk, de megállja a helyét húsokra kenve is, természetesen. Korábbi zöld és pirosas pestókat keresd a receptjeim között.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!