Sült padlizsán házi piros pestoval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
260g padlizsán62 kcal
-
41 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1040g padlizsán247 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
623
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
82.3g padlizsán20 kcal
-
15.8g sűrített paradicsom13 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
50
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 264.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 954 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.9 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 1940 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 57528 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
623
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4551 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, alját és tetejét levágjuk és 1-1,5 cm-es karikákra szeljük.
- Minden karika mindkét oldalát enyhén megsózzuk és félretesszük, amíg levet ereszt.
- Összekeverjük a paradicsomot az apróra szelt bazsalikommal, a csipet sóval és cukorral.
- A paradicsomos masszát simára keverjük az olajjal.
- A padlizsánról felitatjuk papírtörlővel a kieresztett levet (ekkorra megszűnik az enyves érzet is).
- Szétosztjuk a padlizsánokon a pestót, és elkenjük a tetején.
- 4-es fokozaton (180 fok) sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4258
- Feltöltés dátuma: 2011. január 09.
Ajánló
Tálalhatjuk fetasajttal, olajbogyóval, reszelt sajttal meghintve. Késhegy próbával, vagy a padlizsánt oldalról megnyomva állapítható meg, hogy megsült-e. Zöld pestoval is nagyon finom. Reszelt fokhagymát és tört borsot is lehet a paradicsomba tenni. A paradicsomvelő sűrűségétől függ, hogy mennyi olaj szükséges (ne legyen száraz, mert hamarabb megég, mint megsül a padlizsán)!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Egy kedves barátságból származik a recept alapötlete, padlizsán zöld pestoval és reszelt sajttal sütve ropogósra, mert a manók úgy szeretik. Azóta sok minden megváltozott, ahogy a recept is, ma már én készítem a pestot, pirosan, mert mi így szeretjük...