r
Nosalty Logó

Sült padlizsán házi piros pestoval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Sült padlizsán házi piros pestoval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 623 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4551 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, alját és tetejét levágjuk és 1-1,5 cm-es karikákra szeljük.
  2. Minden karika mindkét oldalát enyhén megsózzuk és félretesszük, amíg levet ereszt.
  3. Összekeverjük a paradicsomot az apróra szelt bazsalikommal, a csipet sóval és cukorral.
  4. A paradicsomos masszát simára keverjük az olajjal.
  5. A padlizsánról felitatjuk papírtörlővel a kieresztett levet (ekkorra megszűnik az enyves érzet is).
  6. Szétosztjuk a padlizsánokon a pestót, és elkenjük a tetején.
  7. 4-es fokozaton (180 fok) sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4258
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Ajánló

Tálalhatjuk fetasajttal, olajbogyóval, reszelt sajttal meghintve. Késhegy próbával, vagy a padlizsánt oldalról megnyomva állapítható meg, hogy megsült-e. Zöld pestoval is nagyon finom. Reszelt fokhagymát és tört borsot is lehet a paradicsomba tenni. A paradicsomvelő sűrűségétől függ, hogy mennyi olaj szükséges (ne legyen száraz, mert hamarabb megég, mint megsül a padlizsán)!

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Egy kedves barátságból származik a recept alapötlete, padlizsán zöld pestoval és reszelt sajttal sütve ropogósra, mert a manók úgy szeretik. Azóta sok minden megváltozott, ahogy a recept is, ma már én készítem a pestot, pirosan, mert mi így szeretjük...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...