r
Nosalty Logó

Sült oldalas, ahogy nagyanyáink készítették

4,9

7 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

893
Kalória
34g
Fehérje
1.3g
Szénhidrátok
82.5g
Zsír
131g
Víz
204.7g
Koleszterin
506mg
Rost
12.8mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3572 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2758.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    2309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 893 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    330 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11035.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    9237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    924 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3572 kcal
  • 14% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként az oldalast vágjuk fel a csontok mentén tetszés szerinti darabokra. A magam részéről a vastagabb részeknél csontonként darabolom, ahol vékonyabb az oldalas, ott két csontra esik a darabolás. Sózzuk, borsozzuk a húsokat. Alaposan végezzük el az ízesítést, hiszen bő zsiradékban fogjuk sütni az oldalast. A legjobb, ha állni hagyjuk fél, jobb esetben egy órát.
  2. Ha van pecsenyezsírunk, a legjobb választás, ha nincs (akkor a sütést követően már lesz), használjunk mangalica zsírt vagy házi zsírt, amit tegyünk egy sütőtepsibe, és egyenletesen osszuk el.
  3. A zsírra fektessük rá az oldalas-darabokat, majd szórjuk meg tetejüket köménymaggal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra elteltével a darabokat fordítsuk meg a tepsiben úgy, hogy az alsó felük nézzen felfelé, és süssük további 30 percet. Ennél a fázisnál adhatunk egy csavart az ízeknek, ha a húsok tetejére zúzott fokhagymát teszünk, és azzal együtt fejezzük be a sütést.
  4. Ellenőrizzük egy húsvillával, hogy megfelelően puha-e a sült, majd a zsírból szedjük egy tálra.
  5. Azonnal fogyasztható tetszés szerinti körettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5

Manapság sokan fordulunk újabb trendek felé a gasztronómiában, ezáltal hajlamosak vagyunk megfeledkezni a régi idők házias ízeiről és a készítés egyszerű módozatairól. Ebben a receptemben nagyanyáink korába térek vissza, és bemutatom, milyen egyszerűen készíthetünk oldalasból egy remek, ízletes sültet. Elkészítése nagyon hasonló a divatos konfitáláshoz, habár ezzel a módszerrel a húsok nem merülnek el teljesen a zsiradékban. Ezzel együtt mégis kifogástalan, omlós textúrát adhatunk a sültnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!