r
Nosalty Logó

Sült oldalas 3. (petrezselymes)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lolaci
Sült oldalas 3. (petrezselymes)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 959 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3509.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 3837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól megmossuk az oldalast, különös gondot fordítva a csontszilánkok eltávolítására.
  2. Feldaraboljuk kb. 4 ujjnyi vastagra.
  3. Jól besózzuk.
  4. A petrezselymet összenyomjuk egy kicsit mozsárban (intenzívebb lesz az íze) és hozzákeverjük az olívaolajhoz. A húst beletesszük egy jénai tálba vagy tepsibe, rálocsoljuk az olívaolajat, legvégül aláöntjük a vizet.
  5. A sütő legaljára tesszük és kis lángon, kb 170 fokon, 2 óra alatt ropogósra sütjük. (Látszik rajta amikor kész, hogy szépvörösesbarna színű, de megszurkálhatjuk húsvillával, puha-e.)
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9455
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 18.

Ajánló

Szürethez, de baráti, családi összejövetelekhez  is, olaszrizlinggel vagy aki a vörösbort jobban szereti, annak a mőcsényi Merlot-val szívből ajánlom. Ha valaki fél, hogy megég a teteje az oldalasnak, alufóliát is lehet rátenni  (teljesen le kell fedni vele, légmentesen lezárni). A sütő közepére kell tenni a tepsit, egy jó másfél óra múlva levesszük a fóliát (addigra általában porhanyós lesz a hús) és a sütő felső részére rakjuk a tepsit, hogy megpiruljon az oldalas.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült oldalas 3. (petrezselymes)
Lolaci 9 recept

Ezt a receptet is férjem Anyukájától tanultam, jó ropogós és nagyon ízletes. Szüreten rendszeresen ott volt az asztalon, csípős zöldpaprika és friss ropogós kenyér társaságában......ezután jól esett egy pohár finom olaszrizling   :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...