r
Nosalty Logó

Sült máj salátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
CulinaRita
Sült máj salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10243 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1780 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 379 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2136 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a májakat, elfelezzük őket a csatlakozásuknál, és eltávolítjuk a pici zsíros részeket, illetve az apró hártyákat.
  2. Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, és a májak mindkét oldalát 4-5 percig sütjük lassú tűzön, majd fedő alatt további 10 percig.
  3. A salátát megtisztítjuk, szárazra csepegtetjük, és tányérokra halmozzuk, amire ráhelyezzük a májat, és csírával díszítjük.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2513
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Ajánló

A fűszerezés, azaz sózás és borsozás csak a végén történjen, különben a máj elveszíti az omlósságát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült máj salátával
CulinaRita 49 recept

Májat sütni nem valami nagy varázslat, de lehet olyan szépen tálalni, amitől irtó nehéznek és irtó drágának tűnhet. A lényeg abban rejlik, hogy az étel elkészítése ne a főzés és sütés végeztével záruljon, hanem a tálalást is ugyanolyan figyelemmel végezzük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek