r
Nosalty Logó

Sült libamáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült libamáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4670 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 778 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    362.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    5450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7626.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    689 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93090 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    540 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7382 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 4670 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3944 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megszabadítjuk a hártyájától, majd a tej és a fokhagyma keverékébe a sütés előtti napon beáztatjuk.
  2. Bő zsírba (hogy a májat ellepje) betesszük a sütőbe sülni 180 fokra.
  3. Ha megszúrjuk, és már nem jön a májból vér, akkor megsült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 179
  • Össznézettség: 151017
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Ha esetleg nem sikerül annyi zsírt venni, úgy is jó, ha forgatjuk a májat sütés közben. Nagyon finom, kihűlten a máj másnap. Tilos sózni sütés előtt, közben!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem idei karácsonyi kívánsága volt, hogy libamájat enne. Mivel én még nem ettem, így kipróbáltam. ISTENI!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...