r
Nosalty Logó

Sült lazac vajas burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Guxj
Sült lazac vajas burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1010
Kalória
35.1g
Fehérje
81.5g
Szénhidrátok
62.5g
Zsír
510.9g
Víz
98.2g
Koleszterin
11g
Rost
7.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    510.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    813 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4209 micro
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    510.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    813 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4209 micro
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A halat kivesszük a hűtőből, és megtisztítjuk, ha szükséges. Szárazta töröljük, és hagyjuk, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét.
  2. A burgonyát hámozás nélkül egy nagy csipet sóval feltesszük főni. Annyi víz elegendő, amennyi pont ellepi.
  3. A megfőtt burgonyáról leöntjük a vizet, és meghámozzuk. Az immár héj nélküli burgonyákat egy darab vaj és aprított petrezselyem kíséretében visszatesszük a lábasba, és közepes-magas hőfokon összeforgatjuk.
  4. Serpenyőben fokhagymás olívaolajat hevítünk, ha már elég meleg, ráfektetjük a lazacot bőrös oldalával lefelé, megszórjuk tengeri sóval, majd 6 perc után átfordítjuk, és további 6 percig sütjük. (Én kissé "túlsütve" szeretem, de a legtöbben kevésbé átsütve, szaftosan szeretik, az általános ajánlás 3-3 perc!)
  5. Tányérra szedjük a megpirult burgonyát és a lazacot. Megcsepegtetjük citromlével, és póréhagymát szeletelünk mellé, de bármilyen friss salátával finom. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Ez egy egyszerű, gyors, finom és egészséges lazac recept. Nem fűszerezem, csak sót használok. A petrezselyem, póréhagyma és citrom pont elegendő.  A jó minőségű alapanyagok nem igényelnek túl sok sallangot. Igyekezzünk MSC-s halat választani!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!