r
Nosalty Logó

Sült lazac lime-kókusz krémszószban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Sült lazac lime-kókusz krémszószban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1563 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1543.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 391 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6174.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    2991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1563 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsünk ½ csésze kókusztejet egy sütőedénybe. (Olyan edényt válasszunk, amiben elfér a hal, de nincs nagy üres tér, hogy ne folyjon szét a szószunk). Tegyük a lazacfilét bőrös oldalával lefelé a sütőedénybe
  2. 2 evőkanál halszósszal dörzsöljük be a hal tetejét, majd tegyük hűtőbe pácolódni, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  3. Keverjük össze a maradék halszószt és kókusztejet. Tegyük félre
  4. Egyik lime-ot vágjuk vékony karikákra, másiknak facsarjuk ki a levét. Tegyük félre.
  5. Lime leveleket vágjuk fel vékony csíkokra. Tegyük félre.
  6. Vágjuk a chilit vékony karikákra. Tegyük félre.
  7. Ha a sütő előmelegedett 190°C-ra, vegyük ki a halat a hűtőből, és öntsük rá a maradék halszósz-kókusztej keveréket.
  8. A lime szeleteket rendezzük el a halon, majd szórjuk rá a lime leveleket és a chilit.
  9. Süssük a halat fedetlenül 30-35 percig.
  10. Vegyük ki a halat a sütőből, ízlés szerint öntsünk rá lime levet.
  11. Tálaljuk rizzsel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2551
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Egy igazán gyors és könnyű thai fogás. Ha szeretjük a csípőset, lehet bele tenni több chilit is. Ha nem találunk lime levelet, ne essünk kétségben, anélkül is finom.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...