r
Nosalty Logó

Sült lazac batátával paradicsommal spárgával és zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Sült lazac batátával paradicsommal spárgával és zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    707 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    4487 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2134 micro
Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3876.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1639.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    2828 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    17949 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    8536 micro
Összesen 1373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat besózzuk, szórunk rá fekete borsot, majoránnát, sült hal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágunk rá chili paprikát. Locsolunk rá olívaolajat, facsarunk rá citromot, teszünk rá vajdarabkákat. Betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A spárgák végeit levágjuk, megpucoljuk, sós, cukros vízben előfőzzük a borsóval. A batátát megpucoljuk, kockára vágjuk.
  3. Egy serpenyőbe rakjuk a batátát, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után mellérakjuk a spárgákat, átkapcsoljuk grill fokozatra (200 C fok), s még 10 percig sütjük.
  4. Közben a lazacot megsütjük, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.
  5. Tálaláskor teszünk a tányérra salátaleveleket, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, s locsolunk rá balzsamecetet és salátaolajat. Mellétesszük a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát és zöldborsót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1009
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...