Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A krumplikhoz
Összesen
458
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A krumplikhoz
Összesen
914
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A krumplikhoz
Összesen
82
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 274.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 332 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 960 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1843 micro
Összesen
458
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1729.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 549.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 663 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1921 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3687 micro
Összesen
914
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
A krumplikhoz
-
5 db újhagyma
-
5 szál petrezselyem
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
0.5 ek olívaolaj
Elkészítés
A krumplikhoz
- A krumplikat vágjuk félbe, és enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra (nem kell puhára főzni, pár perc előfőzés elég).
- Ezután óvatosan vájjuk ki a belsejét, majd villával kicsit törjük össze úgy, hogy azért darabos maradjon.
- Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, és az olajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
- A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A tojást villával kicsit verjük fel. A sajtot reszeljük le.
- A krémsajthoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a villával kicsit összetört krumplit, és az üvegesre párolt hagymát, majd szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd óvatosan forgassuk össze.
- Az elkészült krumplis tölteléket ezután kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olajjal, és helyezzük rá a megtöltött krumplikat.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára.
- Tálaláskor tegyük egy tányérra az aranybarnára sült krumplit, és ízlés szerinti salátával kínáljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 1835
- Feltöltés dátuma: 2022. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept