r
Nosalty Logó

Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tom098
Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, félretesszük.
  2. A fésűkagylót kivesszük a héjból, megtisztítjuk, a vizet leitatjuk róla, a héjakat elmossuk. A felhevített szőlőmagolajon megsütjük a szobahőmérsékletűre melegedett kagylókat, mindkét oldalát 2-3 percig.
  3. Közben a szőlőszemeket megmossuk és felezzük.
  4. A kész kagylót visszahelyezzük a héjba, a forró olajon pár percig forgatjuk a szőlőszemeket.
  5. Egy tányérra halmozzuk a szőlőszemeket, a tányér közepére helyezzük a kagylót, és megszórjuk a pirított mandulával, és meglocsoljuk a szőlőmagolajjal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 469
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel
Tom098 1 recept

Előételnek vagy könnyű vacsorának kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk