r
Nosalty Logó

Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tom098
Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, félretesszük.
  2. A fésűkagylót kivesszük a héjból, megtisztítjuk, a vizet leitatjuk róla, a héjakat elmossuk. A felhevített szőlőmagolajon megsütjük a szobahőmérsékletűre melegedett kagylókat, mindkét oldalát 2-3 percig.
  3. Közben a szőlőszemeket megmossuk és felezzük.
  4. A kész kagylót visszahelyezzük a héjba, a forró olajon pár percig forgatjuk a szőlőszemeket.
  5. Egy tányérra halmozzuk a szőlőszemeket, a tányér közepére helyezzük a kagylót, és megszórjuk a pirított mandulával, és meglocsoljuk a szőlőmagolajjal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 471
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel
Tom098 1 recept

Előételnek vagy könnyű vacsorának kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...