Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Tom098
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
50g kagyló26 kcal
-
25g szőlő17 kcal
-
25g mandulapehely148 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g szőlőmagolaj133 kcal
Összesen
324
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
100g kagyló52 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g szőlőmagolaj265 kcal
Összesen
645
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
42.7g kagyló22 kcal
-
21.4g szőlő14 kcal
-
21.4g mandulapehely126 kcal
-
1.7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.8g szőlőmagolaj113 kcal
Összesen
275
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1218.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
324
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2436.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 89.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
645
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1041.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg kagyló
-
5 dkg szőlő
-
5 dkg mandulapehely
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
3 ek szőlőmagolaj
Elkészítés
- Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, félretesszük.
- A fésűkagylót kivesszük a héjból, megtisztítjuk, a vizet leitatjuk róla, a héjakat elmossuk. A felhevített szőlőmagolajon megsütjük a szobahőmérsékletűre melegedett kagylókat, mindkét oldalát 2-3 percig.
- Közben a szőlőszemeket megmossuk és felezzük.
- A kész kagylót visszahelyezzük a héjba, a forró olajon pár percig forgatjuk a szőlőszemeket.
- Egy tányérra halmozzuk a szőlőszemeket, a tányér közepére helyezzük a kagylót, és megszórjuk a pirított mandulával, és meglocsoljuk a szőlőmagolajjal.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 475
- Feltöltés dátuma: 2019. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tom098
1 recept
Előételnek vagy könnyű vacsorának kiváló.