r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb 9. - Wokban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Robág Etnel
Sült kacsacomb 9. - Wokban
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1249
Kalória
34.7g
Fehérje
68.2g
Szénhidrátok
91.9g
Zsír
346.5g
Víz
164.2g
Koleszterin
6.7g
Rost
6.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    367.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5948.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    2986 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1117 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4316 micro
Összesen 4990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A kacsacombokat előző este vagy a főzés előtt pár órával bepácoljuk:
  2. A sört és a szójaszószt egy tálba öntjük.
  3. Belehelyezzük a kacsacombokat és ráhelyezzük a durván karikákra vágott vöröshagymát.
  4. Megszórjuk majorannával.
  5. Fóliával letakarva hűtőben pihentetjük.
  6. Sütés előtt egy órával átfordítjuk őket.
  7. A pácolt kacsacombokat kanálnyi olívaolajjal vagy étolajjal kikent tepsibe helyezzük úgy, hogy a bőre felül legyen.
  8. Megszórjuk az ötfűszer-keverékkel, kevés borsot őrlünk rá és enyhén sózzuk (a szójaszósz is sós!).
  9. A gerezdekre bontott fokhagymát a tetejükre helyezzük.
  10. A sörös, szójaszószos páclét aláöntjük, fóliával letakarjuk.
  11. Közepesen meleg sütőben kb. 1,5 órát sütjük, majd a fóliát levéve nagy lángon pirosra pirítjuk. (Szükség szerint sütés közben kevés sört öntünk alá.)
  12. A körethez a rózsáira bontott brokkolit és karfiolt blansírozzuk (lobogó vízben pár percig), majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
  13. Wokban vagy más alkalmas edényben 2-3 evőkanál olajat hevítünk, az őrölt koriandert és fekete borsot a forró olajba szórjuk, (a csípőset kedvelők ilyenkor az erős pistát vagy a szárított csili paprikát is) és pár másodperc után a zöldségeket rádobjuk.
  14. Nagy lángon, sűrűn forgatva pirítjuk a zöldségeket kb. 3-5 percig.
  15. A gyors rizst (előfőzött!) forró vízben 10-12 percig főzzük. A vizébe csipetnyi sót, (izlés szerint csipetnyi kurkumát, őrölt gyömbért) teszünk.
  16. A főtt rizst a wokban párolt zöldségekkel összekeverjük és pár percig nagy lángon összesütjük (folyton keverni!).
  17. Akár 1 kis darab kacsamájat is süthetünk a hús mellett, melyet apróra vágva a körítésbe keverve, meglepetés íznek alkalmazhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A fenti recept elkészíthető csirke vagy más combbal avagy más húsfélével, pl. sertés vagy marhahússal is, javaslom azokat vastag szeletekre vágni. Tálalható különféle öntetekkel, szószokkal, mi a csípős vietnami csiliszószt kedveljük. A sör helyettesíthető vízzel, de a sör előnye az élesztős beltartalom, ami segíti a hús puhulását és minden étel gyorsabb főzését.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!