Sült feta réteskabátban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
25g réteslap74 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
16g méz48 kcal
-
13g dió82 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
Összesen
568
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
200g réteslap590 kcal
-
800g feta sajt2120 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
0g bors0 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
125g méz380 kcal
-
100g dió654 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
4527
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
13.3g réteslap39 kcal
-
53g feta sajt140 kcal
-
11.9g kapor5 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.2g olívaolaj37 kcal
-
8.3g méz25 kcal
-
6.6g dió43 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
Összesen
298
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2195.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 1156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
568
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.7 g
Zsír
-
Összesen 308.5 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17566.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 4467 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 3245 mg
-
Nátrium 9245 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.7 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 632.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1772 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 656 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 1074 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
4527
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
298
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
8 db réteslap
-
1 csokor kapor
-
4 teáskanál barna cukor
-
bors ízlés szerint
-
8 ek olívaolaj
-
5 ek méz
-
100 g dió
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- Terítsünk ki egy réteslapot a munkapultra. Kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg borssal, barnacukorral és kaporlevelekkel. Erre jöhet még egy réteslap, jól lenyomkodva. Kenjük meg ezt is olívaolajjal és szórjuk meg egy kevés barnacukorral.
- A réteslap egyik végébe helyezzünk egy fetasajt-tömböt és csomagoljuk be a tésztába: tekerjük fel és a végeit hajtsuk be, önmaga alá, hogy egy téglalap alakú kis csomagot kapjunk.
- Tegyük a csomagokat egy sütőtepsire, kenjük le őket gazdagon tojássárgájával és szórjuk meg egy kevés őrölt borssal a tetejüket.
- Előmelegített 180-190 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra.
- Langyosan tálaljuk, bő mézzel lecsorgatva, pirított dióval, friss fűszernövényekkel és citromhéjjal megszórva.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 24 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 4991
- Feltöltés dátuma: 2023. május 04.
Receptkategóriák
további kategória:
szilveszter
kategória:
vendégváró falatok
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
Ha sajtra gondolunk, a lágyan olvadó textúrája jut először az eszünkbe. Hát a feta nem igazán egy ilyen fajta, DE mi mutatunk egy receptet, ami a feta elkészítésének egy csodálatos módja és ettől majd biztosan előrébb kerül a ranglétrán. Szuper ropogós rétestészta kívül és puha fetasajt belül. Mindezt pirított dióval, kaporral, mentával, mézzel és egy csipetnyi citromhéjjal megbolondítva. Magában, köretként vagy salátával nagyon finom és gyors ebéd- vagy vacsoraopció. Reméljük ti is annyira szeretni fogjátok, mint mi itt a szerkesztőségben!