r
Nosalty Logó

Sült feta réteskabátban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Sült feta réteskabátban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4527 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.7 g

Zsír

  • Összesen
    308.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17566.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    4467 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    9245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1074 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 4527 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 298 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Terítsünk ki egy réteslapot a munkapultra. Kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg borssal, barnacukorral és kaporlevelekkel. Erre jöhet még egy réteslap, jól lenyomkodva. Kenjük meg ezt is olívaolajjal és szórjuk meg egy kevés barnacukorral.
  2. A réteslap egyik végébe helyezzünk egy fetasajt-tömböt és csomagoljuk be a tésztába: tekerjük fel és a végeit hajtsuk be, önmaga alá, hogy egy téglalap alakú kis csomagot kapjunk.
  3. Tegyük a csomagokat egy sütőtepsire, kenjük le őket gazdagon tojássárgájával és szórjuk meg egy kevés őrölt borssal a tetejüket.
  4. Előmelegített 180-190 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra.
  5. Langyosan tálaljuk, bő mézzel lecsorgatva, pirított dióval, friss fűszernövényekkel és citromhéjjal megszórva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4934
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

további kategória: szilveszter kategória: vendégváró falatok
Sült feta réteskabátban
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ha sajtra gondolunk, a lágyan olvadó textúrája jut először az eszünkbe. Hát a feta nem igazán egy ilyen fajta, DE mi mutatunk egy receptet, ami a feta elkészítésének egy csodálatos módja és ettől majd biztosan előrébb kerül a ranglétrán. Szuper ropogós rétestészta kívül és puha fetasajt belül. Mindezt pirított dióval, kaporral, mentával, mézzel és egy csipetnyi citromhéjjal megbolondítva. Magában, köretként vagy salátával nagyon finom és gyors ebéd- vagy vacsoraopció. Reméljük ti is annyira szeretni fogjátok, mint mi itt a szerkesztőségben!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...