Sült csirke indiai borsóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bonduelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
113g csirkemell (csontos)164 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
-
30 kcal
-
44g görög joghurt45 kcal
Összesen
358
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
100g víz0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
18g kókuszreszelék119 kcal
-
175g görög joghurt180 kcal
Összesen
1431
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
61 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
28g zöldborsó23 kcal
-
9.3g víz0 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
1.7g kókuszreszelék11 kcal
-
16.3g görög joghurt17 kcal
Összesen
134
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 134.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1858 micro
Összesen
358
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 96.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1422.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 811 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 539 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1347 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7431 micro
Összesen
1431
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
30 dkg zöldborsó
-
1 dl víz
-
1 teáskanál nádcukor
-
175 g görög joghurt
Elkészítés
- A tisztított, kicsit kiklopfolt csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olívaolajon készre pirítjuk (mindkét oldalán 2-3 percig). A csirkemelleket egy tálra tesszük, és letakarjuk tálalásig.
- Közben elkészítjük a borsóköretet: ugyanebbe a serpenyőbe öntünk még egy kevés olívaolajat. Ha elég forró, beleszórjuk a köménymagot, és megpirítjuk. Hozzáöntjük a borsót, plusz egy kevés vizet, és alacsonyabb hőfokon pároljuk pár percig.
- A tűzről lehúzva megszórjuk egy marék kókuszreszelékkel, egy kevés nádcukorral, összekeverjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Tálalás előtt egy adag jól felhabosított joghurttal keverjük össze. (Ha először egy kis meleg szaftot keverünk a joghurthoz, akkor szép krémes állagú lesz.)
- Egy tányérra tegyünk egy szelet csirkemellet és egy pár kanál zöldborsó köretet, frissen őrölt borssal, sóval szórjuk ízlés szerint.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 205
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 19488
- Feltöltés dátuma: 2015. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Bonduelle
39 recept
Főtt újkrumplit is tálalhatunk mellé, úgy még kiadósabb. A csirkemell helyett egy szelet lazacot is süthetünk, ha színesíteni szeretnénk ezt a fogást.