Sült csirke egyszerűen csak vörössel
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
1360g vöröshagyma495 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
41.9g csirkecomb47 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 364 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.9 g
Zsír
-
Összesen 108.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2336.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1170 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1456 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Hozzávalók
-
8 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A csirkecombokat megtisztítjuk, felitatjuk róluk a nedvességet, majd alaposan minden oldalát megsózzuk, és bőven meghintjük majorannával.
- Egy mély tepsit kivajazunk, beleteszünk 1-2 ek olívaolajat.
- A vöröshagymákat megpucoljuk, és nagyon vékony karikákra vágjuk, majd a karikákat kipattintgatjuk egymásból.
- A csirkéket a tepsibe rendezzük, majd beborítjuk őket a hagymakarikákkal úgy, hogy teljesen befedjék a csirkéket.
- A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe toljuk 60 percre.
- Ezután levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük, míg mag nem pirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8457
- Feltöltés dátuma: 2011. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ez egy nem mindennapi dolog. Annyira sokkoló volt az élmény, hogy egynek a nevére sem emlékszem, talán volt köztük egy Anna… de nem is ez volt a lényeg. Úgy kezdődött, hogy ez egyik nap éppen a hentesnél voltam, vettem 4 alsó- és 4 felsőcombot. Aztán beugrottam a zöldségeshez. Ekkor vettem észre őket. Szinte azonnal kacérkodni kezdtek velem. Többször is összenéztünk. Forrni, izzani, sülni kezdett a levegő. Nem húztam tovább a dolgot, meghívtam őket magamhoz estére. A zöldséges végig irigykedve, ferde szemmel nézett minket, majd mikor hallotta, hogy invitálom a kis vörösöket, szinte oktató hangon közölte: „Ó, ezek a vörösek régi motorosok a szakmában, csak pénzért mennek el magával.” Hát mi tagadás, egy kicsit ront a sztori értékén, de bevallom, fizettem értük. Ez van, viszont ennek köszönhetően azonnal, minden mellébeszélés nélkül velem jöttek. Közel lakom, ezért hamar hazaértünk. Rögtön neki is álltunk a „dolognak”… 15 perc alatt végeztem velük. Azt hiszed ez lúzerség? Én másként gondolom. Így történt pontosan: Először a csirkét akartam elintézni. Fogtam egy közepes tepsit, vastagon kivajaztam. A 4-4 csirkecombot letisztítottam, alaposan megsóztam, és rendesen minden oldalát megszórtam majorAnnával. A tepsibe fektettem őket… és most jön az izgalmas rész. Megpucoltam a 8 vöröshagymát, vékonyra felkarikáztam, majd a karikákat kipattogtattam egymásból. Ezt a tetemes mennyiségű hagymát a csirkére pakoltam, a karikákra is szórtam két csipet sót, majd letakartam a tepsit alufóliával. Az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe toltam (nálam még mindig a két vízszintes bold funkció a nyerő). Na, ez tényleg nem tartott tovább, mint 15 perc. A sütőben kb. 1 órát sült, majd leszedve róla a fóliát addig sütöm még, amíg meg nem pirul az egész, és a hagyma nem „szottyad” meg. Ez a fantasztikus szottyadás 15-20 perc alatt végbemegy. Kész.