r
Nosalty Logó

Sült citromkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Sült citromkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojást 2 magasabb falú keverőedényben.
  2. Verjük fel a fehérjét a csipet sóval.
  3. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a citrom reszelt héját.
  4. Kinyomjuk a citrom levét (az egész citrommal jó savanyú lesz, aki kevésbé citrom rajongó, elegendő, ha a fele citromot facsarja bele) és a tojássárgás masszához keverjük.
  5. Szintén a tojássárgás masszába belekeverjük a lisztet, majd a tejet.
  6. A felvert fehérjéhez keverjük a tojássárgás masszát.
  7. Begyújtjuk a sütőt 4-es fokozatra (180 fok).
  8. Kivajazunk 4 hőálló poharat, vagy szuflé formát és egyenlő részben elosztjuk a masszát.
  9. A formákat beleállítjuk egy a formáknál magasabb falú sütő tepsibe, vagy hőálló tálba és feltöltjük annyi vízzel, hogy a poharakban lévő massza felét-kétharmadát elérje (a pohár külső falán nézve).
  10. 35-40 percig sütjük (7-es pontban írt fokon), amíg a teteje aranyszínű kérget kap (az alja folyós, sűrű krémmé alakul)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6029
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Ajánló

Nálam a hagyományos porcelán, 5 cm magas, 8 cm átmérőjű cappuccino-s pohár helyettesíti a szuflé formát, így lesz 4 adag. A formákba merőkanállal egyszerű belemerni a masszát. Az egész desszert összeállításához elegendő egyetlen eszköz a konyhai robotgép habverő része (ezért is kezdem a fehérje felveréssel).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Nagyon szeretem a citromot, az ízét, az illatát, a színét. Leginkább annyit tudunk róla, hogy magasan kiemelkedik a természetes C vitamin tartalma, jó hatást gyakorol a táplálkozásunkban. Az már kevésbé ismert, hogy bár savanyú ízű, mégis lúgosító hatása van. Lenti finomság bármikor jöhet, ha nyár van - lehűtve - felfrissít, ha tél van - langyosan- felmelegít, ha tavasz, vagy ősz van éppen, akkor pedig csak úgy, mert ínycsiklandó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...