Sült citromkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
303
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1206
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
303
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 168.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 662 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 651 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
1206
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Válasszuk szét a tojást 2 magasabb falú keverőedényben.
- Verjük fel a fehérjét a csipet sóval.
- A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a citrom reszelt héját.
- Kinyomjuk a citrom levét (az egész citrommal jó savanyú lesz, aki kevésbé citrom rajongó, elegendő, ha a fele citromot facsarja bele) és a tojássárgás masszához keverjük.
- Szintén a tojássárgás masszába belekeverjük a lisztet, majd a tejet.
- A felvert fehérjéhez keverjük a tojássárgás masszát.
- Begyújtjuk a sütőt 4-es fokozatra (180 fok).
- Kivajazunk 4 hőálló poharat, vagy szuflé formát és egyenlő részben elosztjuk a masszát.
- A formákat beleállítjuk egy a formáknál magasabb falú sütő tepsibe, vagy hőálló tálba és feltöltjük annyi vízzel, hogy a poharakban lévő massza felét-kétharmadát elérje (a pohár külső falán nézve).
- 35-40 percig sütjük (7-es pontban írt fokon), amíg a teteje aranyszínű kérget kap (az alja folyós, sűrű krémmé alakul)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6029
- Feltöltés dátuma: 2011. január 10.
Ajánló
Nálam a hagyományos porcelán, 5 cm magas, 8 cm átmérőjű cappuccino-s pohár helyettesíti a szuflé formát, így lesz 4 adag. A formákba merőkanállal egyszerű belemerni a masszát. Az egész desszert összeállításához elegendő egyetlen eszköz a konyhai robotgép habverő része (ezért is kezdem a fehérje felveréssel).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptműves
119 recept
Nagyon szeretem a citromot, az ízét, az illatát, a színét. Leginkább annyit tudunk róla, hogy magasan kiemelkedik a természetes C vitamin tartalma, jó hatást gyakorol a táplálkozásunkban. Az már kevésbé ismert, hogy bár savanyú ízű, mégis lúgosító hatása van. Lenti finomság bármikor jöhet, ha nyár van - lehűtve - felfrissít, ha tél van - langyosan- felmelegít, ha tavasz, vagy ősz van éppen, akkor pedig csak úgy, mert ínycsiklandó.