r
Nosalty Logó

Sült céklasaláta kecskesajttal

NS
Sült céklasaláta kecskesajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

353
Kalória
8.5g
Fehérje
12.5g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
126g
Víz
23.7g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    504.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A céklákat héjastul egészben egy alufóliával kibélelt tepsibe rakjuk. 180-200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha egy villát könnyedén bele tudunk szúrni.
  2. Amíg sül a cékla, elkészítjük az öntetet az olívaolajból, balzsamecetből és őrölt köményből.
  3. A céklát még forrón meghámozzuk, felkockázzuk. Villára felszúrva "tartjuk meg" közben, így a kezünket nem égeti meg és színezi be.
  4. Amint egy céklával végeztünk, kicsit rálocsolunk az öntetből, majd jöhet a következő.
  5. Ha mindennel megvagyunk, ráöntjük a maradék öntetet, sózzuk, borsozzuk,és jól átkeverjük.
  6. A kecskesajtot a tetejére tördeljük.
  7. Jót tesz neki, ha hűtőben áll pár órát, ezalatt összeérnek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vércsoport diétával kísérletezem mostanában, a cékla pedig eddig is a kedvenceim közé tartozott. Sütve még nem fogyasztottam, csak nyersen vagy főzve, savanyúságként, de mindenkinek javaslom így is kipróbálni.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...