adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
377g cékla108 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g olívaolaj159 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
13g balzsamecet11 kcal
Összesen
282
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1506g cékla434 kcal
-
0g só0 kcal
-
72g olívaolaj636 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g balzsamecet44 kcal
Összesen
1130
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
91.8g cékla26 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g olívaolaj39 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
3g balzsamecet3 kcal
Összesen
69
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 232.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
282
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1693.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 802 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.5 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 928.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1100 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1130
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db cékla
-
só ízlés szerint
-
9 ek olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
10 ek balzsamecet
Elkészítés
- A céklákat meghámozzuk, jól megmossuk és fél centi vastagon felkarikázzuk.
- Egy serpenyőben 4-5 evőkanál olívaolajat felhevítünk, és több részletben megsütjük benne a céklát. Sütés közben sózzuk.
- Kicsit hűlni hagyjuk és csíkokra felvágjuk.
- 5-6 evőkanál olajon megfuttatjuk az átpréselt fokhagymát. A végén hozzáöntjük a balzsamecetet, egyet forralunk rajta, és a céklára öntjük. Jól összekeverjük.
- Hűtőben 1 napig érleljük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 285
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 32020
- Feltöltés dátuma: 2011. január 31.
Ajánló
Sültek mellé ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kicsit macerás mire megsül az összes cékla, de az íze kárpótol minden pepecselésért. Már frissen is finom, de minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek.