Sült baconös pulykabuzogány Gabystól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
193
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1156
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
193
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2886.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 825 mg
-
Nátrium 1802 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 368.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1156
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szárnyakat megpucoljuk, megmossuk, a forgónál kettévágjuk.
- A vékony csont felőli végén hegyeskéssel körbevágjuk a bőrt, és óvatosan lehántjuk a csontról a húst, majd kézzel lehúzzuk "buzogány" formájúra. Megsózzuk, borsozzuk.
- A kisebb buzogányra 1 bacont tekerünk, a nagyobbakra kettőt.
- Tepsibe rakosgatjuk, 1 dl vizet vagy száraz fehérbort öntük alá, ésfóliával lefedjük.
- Kb 1 órát 200-220 fokon sütjük (villával ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult). Ha puha már a hús, a fóliát levéve, addig sütjük tovább, míg a bacon megpirul (időnként forgassuk meg) ill. a leve elpárolog.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3727
- Feltöltés dátuma: 2012. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Sztori?? hááát az, hogy nagyon szép pulykaszárnyakat láttam a minap. Megkívántam:) A formája halvány emlékeim között derengett, valahol, valamikor láttam:) Az elkészítése pedig a szánkíze.... Évi néni zöldborsós burgonyáját (krumplipüréjét) készítettem el mellé, jól döntöttem, így együtt telitalálat volt:) Annyit változtattam csak rajta - mivel nincs grillezős sütőm -, tálkákba szedtem és a mikróban grilleztem, olvasztottam rá a sajtot.