Sült almakompót
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 232.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.2 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 928.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
- 0% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, s miután a magházukat eltávolítottuk, vastagabb cikkekre vágjuk.
- Egy hőálló tálat kivajazunk, ráhalmozzuk az almagerezdeket, és megkenjük olvasztott vajjal. Ízlés szerint megfűszerezzük, a végén kis cukrot is szórunk rá, és mehet a sütőbe.
- 10 perc múlva kiszedjük, és azon melegében sült húsok mellé tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3463
- Feltöltés dátuma: 2014. március 03.
Ajánló
Ne féljünk fűszerezni! Lehet, hogy furán hangzik a só meg a bors az almához, de ha nem édességnek készítjük, nagyon is passzolnak hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mikor felkerült a Nosaltyra az almakompót receptem, "beszéltem" egy kedves szakácstársammal, aki elárulta, hogy ő az almakompótot szokta sütőben is sütni. Azóta bennem motoszkál a dolog, de valahogy sose került sor az elkészítésére. Aztán egy alkalommal egyszerűen elfelejtettem a vasárnapi sült mellé savanyúságot venni. Már majdnem kész volt a hús, amikor rádöbbentem erre. Akkor jutott eszembe Sancho ötlete. Gyorsan almát pucoltam, fűszereztem, aztán betettem egy hőálló tálon a hús mellé a sütőbe. Pillanatok alatt kész lett, és már tálalhattam is a sült hús mellé ezt a finomságot. Ezután nem is fogom másképp készíteni.