r
Nosalty Logó

Stroganoff bélszín

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Stroganoff bélszín
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

342
Kalória
18.5g
Fehérje
8.1g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
177g
Víz
107.3g
Koleszterin
1.3g
Rost
4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1061.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2652 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 2048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A vaj harmadát egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, majd alaposan lepirítjuk rajta a felszeletelt gombát. Sót ne használjunk ekkor még, mert a gomba akkor elkezd főni, ahelyett, hogy pirulna. A lepirult gombát egy tálkába kiszedjük.
  2. A serpenyőbe dobunk egy újabb harmadnyi vajat, amin aztán a felszeletelt bélszínt pirítsuk le a szeletek mindkét oldalán. Vágjuk kb. 3mm vékonyra a bélszínt, és érdemes két adagban lepirítani, mert sokkal jobban pirul a hús, ha nincsen túlzsúfolva a serpenyő.
  3. A lepirított húst is szedjük ki egy tálkába, majd a hátramaradt zsiradékra dobjuk rá a vaj maradékát. Ehhez adjuk hozzá az aprított hagymát és fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd pirítsuk üvegesre.
  4. Ekkor jöhetnek rá az ízesítőanyagok: a sűrített paradicsom, a csípős mustár és a száraz fehérbor. Keverjük össze alaposan, majd főzzük addig ezt az alapot, amíg az alkohol elpárolog belőle és besűrűsödik kvázi szószszerűvé.
  5. Ekkor facsarjuk bele a citromlevet, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt is. Keverjük el alaposan, majd ízlés szerint le is turmixolhatjuk a szaftot (nem kötelező, de sokkal selymesebb lesz így a végeredmény).
  6. Amikor a szósz kész, hozzáadunk jó sok aprított petrezselyemet, majd beleforgatjuk a csíkozott uborkát, valamint az elősütött gombát és bélszínt.
  7. Az egészet átkeverjük és összemelegítjük, majd tálalhatunk is. Rizzsel, tésztával és burgonyával egyaránt szokás tálalni a Stroganoffot, mi most pergős rizzsel kínáltuk. A tetejét még szórjuk meg kevés extra petrezselyemmel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen remekül harmonizál a vörös hús testessége a mustáros mártással és az előpirított gombaszeletek diós aromájával. Aki szereti, tehet bele csíkozott csemegeubit is - mi ki nem hagynánk belőle!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!