r
Nosalty Logó

Steamed suet pudding

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
mrsgrob
Steamed suet pudding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 482 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy nokedlitészta állaga legyen. Persze darabos lesz, nem sima - a faggyú miatt.
  2. Beleöntjük egy alaposan kivajazott pudding formába. Fontos, hogy a forma ne legyen tele, mert a tészta picit megdagad.
  3. A tészta tetejére kör alakra vágott sütőpapírt simítunk, akkorát hogy a forma belső falára is felragadjon.
  4. Alufóliával szorosan lezárjuk, kívülről még zsinórral is át lehet kötni, hogy biztosan jól záródjon, én befőttes gumit teszek rá. Az alufólia szélét körben felgyűrjük, hogy ne nagyon érjen bele a vízbe.
  5. Magasabb falú fazékba állítjuk, amit a forma 3/4-ig felöntök meleg vízzel. A tetejére fedőt rakunk.
  6. 2 órát gyengéden forraljuk.
  7. Ezután óvatosan kivesszük a formát, lefejtjük az alufóliát és a sütőpapírt majd ráteszünk egy tányért és az egészet átfordítjuk. Hagyjuk picit pihenni és leemeljük a formát a kész, forró puddingról.
  8. Négy cikkre vágva, forrón, dzsemmel tálaljuk - vaníliamártással is szokták kínálni.
  • Elkészítettem: 70 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4458
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Ajánló

A faggyú hamar kihűl és megkeményedik - ebben az állapotban a süti ehetetlen -, de szépen újra lehet melegíteni, jelentős minőségromlás nélkül. Persze frissen a legjobb. A pudding forma olyan, mint egy vastag virágcserép.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Steamed suet pudding
mrsgrob 3 recept

Ez egy igazi tradicionális angol süti, a gőzölt, édes puddingok közé tartozik amik rengeteg variációban készíthetők. Ez az alap, a legegyszerűbb, leghagyományosabb ami az összetételt illeti. Kizárólag télen javasolnám a fogyasztását, mert nagyon "tömős". Hideg időben viszont nagyon jól esik finom dzsemmel. Magában nem kifejezetten édes, nem is valami szép se nem trendi, de olyan megnyugtató, gyerekkori, nagymamás hangulata, illata van. Az angoloknak több olyan desszertjük és főételük is van amihez faggyút használnak. Faggyút ezért minden boltban lehet kapni, persze nem frissen, hanem dobozolva, apró lisztes darabokban ami úgy néz ki mint valami granulátum. Csak egy márkát látok, a neve Atora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...