Steamed suet pudding
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
30g finomliszt109 kcal
-
15g sertésháj122 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
90g finomliszt328 kcal
-
45g sertésháj365 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g sertésháj203 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 4.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
-
90 g finomliszt
-
45 g cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- A hozzávalókat összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy nokedlitészta állaga legyen. Persze darabos lesz, nem sima - a faggyú miatt.
- Beleöntjük egy alaposan kivajazott pudding formába. Fontos, hogy a forma ne legyen tele, mert a tészta picit megdagad.
- A tészta tetejére kör alakra vágott sütőpapírt simítunk, akkorát hogy a forma belső falára is felragadjon.
- Alufóliával szorosan lezárjuk, kívülről még zsinórral is át lehet kötni, hogy biztosan jól záródjon, én befőttes gumit teszek rá. Az alufólia szélét körben felgyűrjük, hogy ne nagyon érjen bele a vízbe.
- Magasabb falú fazékba állítjuk, amit a forma 3/4-ig felöntök meleg vízzel. A tetejére fedőt rakunk.
- 2 órát gyengéden forraljuk.
- Ezután óvatosan kivesszük a formát, lefejtjük az alufóliát és a sütőpapírt majd ráteszünk egy tányért és az egészet átfordítjuk. Hagyjuk picit pihenni és leemeljük a formát a kész, forró puddingról.
- Négy cikkre vágva, forrón, dzsemmel tálaljuk - vaníliamártással is szokták kínálni.
- Elkészítettem: 70 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4458
- Feltöltés dátuma: 2011. április 05.
Ajánló
A faggyú hamar kihűl és megkeményedik - ebben az állapotban a süti ehetetlen -, de szépen újra lehet melegíteni, jelentős minőségromlás nélkül. Persze frissen a legjobb. A pudding forma olyan, mint egy vastag virágcserép.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ez egy igazi tradicionális angol süti, a gőzölt, édes puddingok közé tartozik amik rengeteg variációban készíthetők. Ez az alap, a legegyszerűbb, leghagyományosabb ami az összetételt illeti. Kizárólag télen javasolnám a fogyasztását, mert nagyon "tömős". Hideg időben viszont nagyon jól esik finom dzsemmel. Magában nem kifejezetten édes, nem is valami szép se nem trendi, de olyan megnyugtató, gyerekkori, nagymamás hangulata, illata van. Az angoloknak több olyan desszertjük és főételük is van amihez faggyút használnak. Faggyút ezért minden boltban lehet kapni, persze nem frissen, hanem dobozolva, apró lisztes darabokban ami úgy néz ki mint valami granulátum. Csak egy márkát látok, a neve Atora.