Steak zöldbors mártással és frittatával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
steak
zöldbors mártás
-
2g zöldbors5 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
88g tej49 kcal
-
2 kcal
-
0g mustár0 kcal
frittata
-
125g zöldségkeverék90 kcal
-
75g víz0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
828
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
steak
zöldbors mártás
-
8g zöldbors20 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
350g tej196 kcal
-
8 kcal
-
0g mustár0 kcal
frittata
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
300g víz0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3312
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
steak
zöldbors mártás
-
0.3g zöldbors1 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
-
0g mustár0 kcal
frittata
-
20.8g zöldségkeverék15 kcal
-
12.5g víz0 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
7.3g tejföl14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
138
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 378.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
828
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219 g
Zsír
-
Összesen 218.4 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5223.8 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 876 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 2361 mg
-
Nátrium 1253 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1515.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2329 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 1038 mg
-
Retinol - A vitamin: 1038 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
3312
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
steak
zöldbors mártás
-
2 ek zöldbors
-
10 dkg vaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
3.5 dl tej
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
1 teáskanál mustár
frittata
-
50 dkg zöldségkeverék
-
3 dl víz
-
2 db tojás
-
175 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
steak
- A frittataval kezdjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vízforralóban egy kevés vizet (2-3 dl) forralunk, majd a zöldségkeveréket egy lábasba öntjük, és ráöntjük a forró vizet. 3-4 percig főzzük.
- A tejfölt a tojásokkal kikeverjük (habverővel), sózzuk, borsozzuk, esetleg szerecsendiót is lehet hozzáadni. A zöldségkeveréket leszűrjük. Egy tálban összekeverjük a tejfölös tojást a zöldségkeverékkel.
- Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a zöldséges masszát. Betesszük a sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész megvárjuk, míg kihűl, utána szeletelhető.
- A marhahúsból 8 szeletet vágunk, vagy eleve így vesszük. (Fehérpecsenye, feketepecsenye vagy bélszín jó hozzá.) Az olívaolajat felforrósítjuk a serpenyőben.
- A hússzeleteket - ki hogy szereti - 2-5 percig sütjük oldalanként, majd átemeljük egy tálba, és sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk. (Ha szép, csinos hússzeleteket szeretnénk, akkor alufóliából karimát lehet köré készíteni, és a serpenyőben így lehet sütni, akkor megtartja a kerek formáját.)
- A zöldbors mártáshoz a vajat felforrósítjuk egy kisebb lábasban. Hozzáadjuk a zöldborsot. Megvárjuk, míg kipattogzik, kb. 2 perc (vigyázzunk, mert ki is repülhetnek), majd hozzáadjuk a lisztet, és lassan elkezdjük keverni. Ezt követően hozzáöntjük az előre felforrósított tejet, és mártás sűrűségűre beforraljuk (mintha besamelmártást készítenénk). Worchester szósszal és mustárral ízesítjük.
- Összeállítjuk a kompozíciót, személyenként 2 db steaket, némi mártást és a szelet frittatat. Köretként mehet még hozzá tört krumpli.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 9237
- Feltöltés dátuma: 2015. március 28.
Ajánló
A frittata elkészítésével célszerű a műveletet kezdeni, hogy mire a hús elkészül, a frittata kihűljön, mert akkor könnyebben lehet a frittatat szeletelni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Wendy
59 recept
Egy hétvégi kísérletezgetés eredménye a recept. A gyerekek számára nem ajánlom, mert a steak nehezen emészthető, rágható, illetve a zöldbors mártás jellegéből adódóan csípős.