Spenóttekercs lazaccal és kapros krémsajttal töltve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tekercshez
-
13g spenót2 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
3g vaj18 kcal
Töltelékhez
-
25g füstölt lazac29 kcal
-
44g krémsajt109 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
201
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1250 micro
Összesen
201
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 128.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 989 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5438.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 847 mg
-
Nátrium 4076 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 497.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 914 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1568 micro
-
K vitamin: 350 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 907 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4082 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10000 micro
Összesen
1615
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 951 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tekercshez
- Kevés vízzel pároljuk meg a spenótot, hogy megfonnyadjon, majd botmixerrel aprítsuk össze.
- Verjük fel a tojássárgáját a szódabikarbónával és pici borssal, majd adjuk hozzá a spenótot, és keverjük össze.
- Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és finoman forgassuk hozzá a spenótos masszához, vigyázva, hogy ne a nagyon törjük össze a habot. Adjunk hozzá egy pici olvasztott vajat vagy olajat.
- Öntsük a keveréket egy 25×30-as tepsibe, majd a 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 12-14 percig, míg aranybarnára nem sül. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Töltelékhez
- Az apróra vágott kaporral és őrölt borssal keverjük el a krémsajtot.
- Majd a kihűlt tekercs teljes felületén kenjük el krémsajtot, és oszlassuk el a lazac szeleteket is.
- Végül tekerjük fel, mint egy piskótatekercset, tegyük a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön és összeérjenek az ízek!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 25×30
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2094
- Feltöltés dátuma: 2014. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
...a kedvesemmel egy fantasztikus vasárnapi reggelt kezdtünk ezzel az isteni tekerccsel, majd folytattuk vacsorára, és másnap reggelire is ezt ettük, ugyanis 8-10 adag készíthető belőle...