Spenóttal töltött csirkemell Évi néni konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
50g dupla tejszín240 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
508
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
200g dupla tejszín958 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
2030
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
43.9g csirkemellfilé53 kcal
-
36.6g spenót6 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
14.6g dupla tejszín70 kcal
-
2.9g parmezán sajt11 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
Összesen
148
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1484.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 197.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 435 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5076 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10979 micro
Összesen
508
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 162.2 g
Zsír
-
Összesen 140.5 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5937.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 879 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 1748 mg
-
Nátrium 2664 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 791.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1921 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1740 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 756 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43914 micro
Összesen
2030
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1485 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3212 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemellfilé
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
2 dl dupla tejszín
-
4 dkg parmezán sajt
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Az egész csirkemellet négy darabba vágjuk lapjában. Egy-egy csirkemellet háromfelé nyitunk szét úgy, hogy egyszer jobbról balra bevágjuk az egyharmad vastagságban, majd kinyitjuk a húst, és a közepétől a vastagabbik részt újra csak bemetsszük jobbról balra, így kapunk egy nagyobb lapot. A húst sózzuk, borsozzuk.
- Egy kanál vajat olvasztunk egy nagy serpenyőben, és rádobjuk a spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk, ráreszelünk 3 gerezd fokhagymát, és két perc alatt erős lángon teljesen megfonnyasztjuk.
- A spenótot elosztjuk négy részre. Egy-egy adagot elterítünk a fűszeres kinyitott csirkemelleken, majd feltekerjük azt. Két végétől hústűvel megtűzzük.
- Egy kanál olajat teszünk egy akkora teflonserpenyőbe, amekkorába éppen belefér a négy rolád, és a húsokat erős tűzön minden oldalukon megpirítjuk kicsit. Aztán felöntjük 2 dl tejszínnel, és lefóliázva a 200 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
- Ezután levesszük a fóliát, és minden kupac tetejére 1-1 kanál reszelt parmezán sajtot szórunk, amit további 15-20 perc alatt a hústetejére pirítunk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 13819
- Feltöltés dátuma: 2014. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Witch-nél olvastam egy remek receptet, a sóban sült krumpliból készült gnocchit. Mivel imádom ezt az ételt, like-oltam, és azonnal elhatároztam az elkészítését. A csirke szinte mellékszereplőként kezdte, de végül méltó párja lett a gnocchinak. Hálásan köszönöm Witch-nek ezt az isteni receptet. Ezentúl csak így készítek gnocchit. Még egy kis pluszt jelentett az, hogy a finom puha gnocchi tetejét megszórtam ropogósra pirított hagymadarabokkal.