r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós csőben sült palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-túrós csőben sült palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 2838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3548 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    6931 micro
Összesen 712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6317 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    1172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1374 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    14191 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    27722 micro
Összesen 2838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    353 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet a tojásokkal, a felolvasztott margarinnal, a tejjel és kevés sóval. Hűtőben letakarva,30 percet pihentetjük.
  2. A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, és edényben a fokhagymával együtt megpároljuk. Nem kell alá víz, elég az, ami a tisztításnál rajta marad. Kiszedjük, és durvára vagdaljuk a leveleket késsel. Hozzákeverjük a túrót, a reszelt sajtot a szerecsendiót és a tojásokat. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztából palacsintákat sütünk.
  4. Egyenként megkenjük a spenótos töltelékkel, felcsavarjuk és négyfelé vágjuk. Kivajazott hőálló tálba állítva rakosgatjuk őket.
  5. A besamelhez a margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, egy percig hevítjük, majd beleöntjük a meleg tejet és kevergetve sűrűre főzzük. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.
  6. A mártást a palacsintákra öntjük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  7. A paradicsommártáshoz a paradicsomokat meghámozzuk, és villával szétnyomkodjuk. Margarinnal és a zsályával együtt serpenyőben 10-15 percig forraljuk, majd kivesszük a zsályát, balzsamecettel ízesítjük, és a palacsinta mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3152
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mamikámtól kapott újságban találtam, és megjelöltem! Mikor sok volt már a húsból, akkor elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...