Spenótos tészta szezámmaggal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
751
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1503
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 833.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 111.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 543 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 453 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6077 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13192 micro
Összesen
751
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 80.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1667.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 222.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1013 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1086 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 907 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26385 micro
Összesen
1503
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2049 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4449 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A friss spenótot alaposan megmossuk, szűrőn lecsepegtetjük, feltesszük a tésztának is a vizet forrni, ha forr, sózzuk.
- Az olajat egy nagy serpenyőben (vagy fazékban) felhevítjük, fokhagymanyomón belenyomjuk az olajba a fokhagymát, hozzáadjuk a chilit, kevergetve pirítjuk.
- Majd hozzáadjuk a szezámmagokat is, még 1-2 percig pirítjuk, majd belerakjuk a spenótot is, elkeverjük, és fedő alatt, néha kevergetve puhára pároljuk.
- Közben kifőzzük az utasítás szerint a tésztánkat is.
- A tésztát leszűrjük, összekeverjük a spenóttal, azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5029
- Feltöltés dátuma: 2011. december 14.
Ajánló
Én csavart tésztát használtam hajdinalisztből, de spagettivel is vagy más formájú (durumlisztből készült) tésztával is elkészíthetjük. A spenótot még nyersen fel is lehet darabolni, és tálalásnál a reszelt parmezán sem rontja el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ezt a receptet egy szlovák receptes hetilapban találtam, meg kell hogy mondjam, meglepően finom!