Spenótos rakott krumpli joghurttal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1101 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 276.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2759 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5878 micro
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 77.1 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3303 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 1042 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1034 mg
-
Nátrium 846 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 828.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1371 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 717 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 682 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8276 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17634 micro
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát vékonyra szeletelve sós vízben megfőzzük.
- A spenótot folyó víz alatt megmossuk, majd forrásban lévő vízbe eresztjük nem több, mint 1 percre.
- Ezután szűrőben lecsepegtetjük, és vágódeszkán vagdossuk.
- Egy kb. 20 cm-es átmérőjű sütőedényt vékonyan kivajazunk.
- A fokhagymákat megpucoljuk, és finomra aprítjuk.
- Ezután a maradék vaj nagyrészét egy edénybe tesszük, ahol elkezdjük melegíteni, és hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, és amint megérezzük a fokhagyma illatát, azonnal összekeverjük a spenóttal. Ahogy átjárta a fokhagymás vaj a spenótot, már le is kapcsoljuk alatta a lángot, és kevés sót keverünk hozzá.
- Amint megfőtt a burgonya, a felét elterítjük a vajazott edényben, majd a sajt felét ráreszeljük, mindezekre rálapogatjuk a spenótot, és mindezeket követi a maradék burgonya. És az egész tetején elsimítunk pár evőkanálnyi joghurtot, amit finoman meghintünk sóval, és a maradéknyi vajat darabokbanrátesszük.
- Ekkor helyezzük be az edényt a grillezésre állított sütőbe - avagy alul-felül sütősbe max. fokozatra - és mindaddig hagyjuk, míg elkezd picit pirulni a teteje. Ráreszeljük a maradék sajtot, és visszatoljuk míg a sajt aranyos nem lesz.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5309
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.
Ajánló
Nálunk teljes ételként kerül az asztalra, de el tudok képzelni hozzá valami finom szárnyast is sütve. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kisfiúnknak találtam ki, és készítettem ezt először (9 hónapos korában), majd mindannyian megszerettük, és azóta szinte heti rendszerességgel szerepel a menüben. Úgy tapasztaltuk, hogy bio alapanyagokból nagyságrendekkel finomabb lett az eredmény, mint a másikból. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)