r
Nosalty Logó

Spenótos rakott krumpli joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Spenótos rakott krumpli joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5878 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3303 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    717 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17634 micro
Összesen 1422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát vékonyra szeletelve sós vízben megfőzzük.
  2. A spenótot folyó víz alatt megmossuk, majd forrásban lévő vízbe eresztjük nem több, mint 1 percre.
  3. Ezután szűrőben lecsepegtetjük, és vágódeszkán vagdossuk.
  4. Egy kb. 20 cm-es átmérőjű sütőedényt vékonyan kivajazunk.
  5. A fokhagymákat megpucoljuk, és finomra aprítjuk.
  6. Ezután a maradék vaj nagyrészét egy edénybe tesszük, ahol elkezdjük melegíteni, és hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, és amint megérezzük a fokhagyma illatát, azonnal összekeverjük a spenóttal. Ahogy átjárta a fokhagymás vaj a spenótot, már le is kapcsoljuk alatta a lángot, és kevés sót keverünk hozzá.
  7. Amint megfőtt a burgonya, a felét elterítjük a vajazott edényben, majd a sajt felét ráreszeljük, mindezekre rálapogatjuk a spenótot, és mindezeket követi a maradék burgonya. És az egész tetején elsimítunk pár evőkanálnyi joghurtot, amit finoman meghintünk sóval, és a maradéknyi vajat darabokbanrátesszük.
  8. Ekkor helyezzük be az edényt a grillezésre állított sütőbe - avagy alul-felül sütősbe max. fokozatra - és mindaddig hagyjuk, míg elkezd picit pirulni a teteje. Ráreszeljük a maradék sajtot, és visszatoljuk míg a sajt aranyos nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5303
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Nálunk teljes ételként kerül az asztalra, de el tudok képzelni hozzá valami finom szárnyast is sütve.   Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos rakott krumpli joghurttal
Flikflak 30 recept

A kisfiúnknak találtam ki, és készítettem ezt először (9 hónapos korában), majd mindannyian megszerettük, és azóta szinte heti rendszerességgel szerepel a menüben. Úgy tapasztaltuk, hogy bio alapanyagokból nagyságrendekkel finomabb lett az eredmény, mint a másikból.     Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!  Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...