r
Nosalty Logó

Spenótos rakott burgonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenótos rakott burgonya
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

456
Kalória
18.4g
Fehérje
32.2g
Szénhidrátok
27.9g
Zsír
216.3g
Víz
191.8g
Koleszterin
3.8g
Rost
6.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4074 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8977 micro
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    865.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    1405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16298 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35907 micro
Összesen 1827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, felszeljük fél cm vastag szeletekre.
  2. Közben elkészítjük a spenótot: olajon megfuttatunk 2 ek lisztet, felöntjük a tejjel. Így sűrű mártást készítünk, majd hozzáöntjük a kiolvaszott és leszűrt spenótot. Ízesítjük a fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval és egy teáskanálnyi vajat elkeverünk benne.
  3. A tojásokból tükörtojást sütünk és felvágjuk hosszanti csíkokra. Ezzel együtt előkészítjük a bacont is, amit 3-4 cm széles szeletekre vágunk.
  4. Kivajazunk egy hőálló edényt és rétegezzük az így elkészülteket: először jön a burgonya.
  5. Erre csipkedünk kis ricottahalmokat elszórva (ez opcionális, de ízben mindenképp megdobja :)) Enyhén megsózzuk.
  6. Erre jöhet a spenótos mártás.
  7. Ezt követően a tükörtojás szeleteket rakjuk rá, közé megint kis ricottahalmokat teszünk.
  8. Ezután jöhetnek a szalonna-szeletek. Tejföllel meglocsoljuk úgy, hogy NE fedje be szigorúan mindenhol, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon összesütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

A rakott burgonya spenóttal is nagyon finom. Ebbe kevésbé illik a kolbász íze, ezért inkább a bacon mellett döntöttem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!