r
Nosalty Logó

Spenótos nudli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Spenótos nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4535 micro
Összesen 718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3819.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2077 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    716 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8342 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18141 micro
Összesen 2871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dkg vajon megpároljuk a spenótot úgy, hogy leve ne maradjon.
  2. Sós vízben, héjában főzzük a krumplit.
  3. Hámozzuk és áttörjük.
  4. A tojással, liszttel, spenóttal és kevés sóval összedolgozzuk.
  5. Centi vastagra nyújtjuk.
  6. 5 cm széles csíkokat, majd 2 cm vastag szeleteket vágunk.
  7. A lisztes deszkán tenyerünkkel magunktól elgörgetjük.
  8. Forró, sós vízben kifőzzük, olvasztott vajra szedjük.
  9. Egy kis lábosban 5 dkg vajat olvasztunk.
  10. Hozzáadunk egy csapott evőkanál lisztet és a tejfölt.
  11. Szerecsendiót reszelünk rá, megsózzuk és összeforraljuk.
  12. A nudlira merjük, reszelt sajttal szórjuk.
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28013
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 13.

Ajánló

Edédre, vacsorára, vendégváró előétel. Másfajta mártással is adhatjuk, természetesen!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos nudli
Harmathy Ildikó 313 recept

A spenótos nudli is inkább a látványétkek közé tartozik, valljuk be: a spenót íze annyira nem érvényesül, mint a színe! A látvány azonban néha nagyon is fontos!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...