r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne Katharosz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Spenótos lasagne Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

Összesen 4421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2773.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    1136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    875 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21971 micro
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11095.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    3620 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    4545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3500 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2057 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87884 micro
Összesen 4421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3126 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

Elkészítés

Előkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk a sóval és a szódabikarbónával. Amikor forr, 2 percre beletesszük a megtisztított spenót leveleket, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, jól átforgatjuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A tésztát forrásban lévő sós, olajos vízben 10 perc alatt megfőzzük, leöblítjük, majd papírtörlőn egyesével leitatjuk a nedvességet róla, és a felhasználásig kissé olajos tálcára terítjük a tésztalapokat.

Mártás

  1. Mártás: egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve átforgatjuk, de vigyázzunk, nehogy odakapjon!
  2. A tejet adagokban belekeverjük egy habverő segítségével, majd folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük, alacsony hőfokon.
  3. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajtot is.

Összeállítás

  1. Összeállítás: a tepsit vajjal kikenjük, belekenünk kb. 3 ek mártást, ráterítünk 1 sor tésztalapot (nálam 3 db), megkenjük egy adag mártással, beterítjük egy sor spenóttal, majd ismét tészta, mártás és spenót következik, amíg van hozzávalónk.
  2. Az alapanyagokat arányosan rakjuk az egyes rétegek között. A mártással úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére is jusson, a végén reszelt sajttal megszórjuk.
  3. Sütés 210 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, ha hűl, szebben lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 43642
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Ajánló

Nekem 5 sor lett ebből a mennyiségből, tehát a spenótot 4 felé, a mártást 5 felé osztottam el. Forrás: egy régi Príma konyha magazin.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos lasagne Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyű tavaszi étel, nálunk bevált, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...