Spenótos lasagne Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
Előkészítés
-
25g vaj179 kcal
-
250g tej140 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
Mártás
-
250g spenót41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
63g lasagne tészta232 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
8g vaj54 kcal
Összeállítás
Összesen
1105
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
Előkészítés
-
100g vaj717 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Mártás
-
1000g spenót166 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összeállítás
Összesen
4421
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
Előkészítés
-
3.6g vaj26 kcal
-
35.6g tej20 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5.3g trappista sajt19 kcal
Mártás
-
35.6g spenót6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.9g lasagne tészta33 kcal
-
3.6g sajt13 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összeállítás
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2773.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 905 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 1136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 212.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1434 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 875 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 514 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10236 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21971 micro
Összesen
1105
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.7 g
Zsír
-
Összesen 284.3 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 802 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11095.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 3620 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 783 mg
-
Foszfor 1866 mg
-
Nátrium 4545 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 848.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5738 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 3500 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2057 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 2326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40944 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87884 micro
Összesen
4421
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1457 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3126 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Előkészítés
-
1 l tej
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1 kk só
-
bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
Mártás
-
só ízlés szerint
-
1 kk szódabikarbóna
-
10 dkg vaj
-
bors ízlés szerint
Összeállítás
Elkészítés
Előkészítés
- Egy nagy fazékban vizet forralunk a sóval és a szódabikarbónával. Amikor forr, 2 percre beletesszük a megtisztított spenót leveleket, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, jól átforgatjuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
- A tésztát forrásban lévő sós, olajos vízben 10 perc alatt megfőzzük, leöblítjük, majd papírtörlőn egyesével leitatjuk a nedvességet róla, és a felhasználásig kissé olajos tálcára terítjük a tésztalapokat.
Mártás
- Mártás: egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve átforgatjuk, de vigyázzunk, nehogy odakapjon!
- A tejet adagokban belekeverjük egy habverő segítségével, majd folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük, alacsony hőfokon.
- Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajtot is.
Összeállítás
- Összeállítás: a tepsit vajjal kikenjük, belekenünk kb. 3 ek mártást, ráterítünk 1 sor tésztalapot (nálam 3 db), megkenjük egy adag mártással, beterítjük egy sor spenóttal, majd ismét tészta, mártás és spenót következik, amíg van hozzávalónk.
- Az alapanyagokat arányosan rakjuk az egyes rétegek között. A mártással úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére is jusson, a végén reszelt sajttal megszórjuk.
- Sütés 210 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, ha hűl, szebben lehet szeletelni.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 43642
- Feltöltés dátuma: 2014. április 01.
Ajánló
Nekem 5 sor lett ebből a mennyiségből, tehát a spenótot 4 felé, a mártást 5 felé osztottam el. Forrás: egy régi Príma konyha magazin.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, könnyű tavaszi étel, nálunk bevált, csak ajánlani tudom!