Spenótos-húsos rétes paradicsomos babbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Krityó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50g spenót8 kcal
-
25g réteslap74 kcal
-
83g sertéscomb152 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
133g vörösbab449 kcal
-
58g paradicsomszósz14 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0 kcal
-
24 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tejföl7 kcal
Összesen
790
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g spenót50 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
800g vörösbab2696 kcal
-
350g paradicsomszósz84 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
4736
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
9.4g spenót2 kcal
-
4.7g réteslap14 kcal
-
15.7g sertéscomb29 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
7.5g karalábé2 kcal
-
7.8g gomba2 kcal
-
5.6g lilahagyma2 kcal
-
25.1g vörösbab85 kcal
-
11g paradicsomszósz3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1790.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 298.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 630 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 6117 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 8106 micro
-
Lut-zea 4569 micro
Összesen
790
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 330 g
Zsír
-
Összesen 89.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 507 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10744.5 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1216 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 1541 mg
-
Foszfor 5077 mg
-
Nátrium 2616 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 673 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 151 mg
VÍZ
-
Összesen 1788.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3599 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 1137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3781 micro
-
Kolin: 1196 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 36700 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 48635 micro
-
Lut-zea 27412 micro
Összesen
4736
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 311 micro
-
β-karotin 1152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1527 micro
-
Lut-zea 860 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg spenót
-
6 db réteslap
-
50 dkg sertéscomb
-
4 db sárgarépa
-
1 db karalábé
-
25 dkg gomba
-
2 közepes fej lilahagyma
-
800 g vörösbab
-
35 dkg paradicsomszósz
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 ek tejföl
Elkészítés
- A sertéscombot vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük a fűszerkeverékkel (ha van más fűszerkeverék, az is használható, ízlés szerint), és állni hagyjuk.
- A sárgarépát, a karalábét és a gombát megpucoljuk. A sárgarépát és a karalábét zsülienre vágjuk, a gombát felszeleteljük.
- Wokban vagy serpenyőben (én wokot használtam) egy kevés olajban kisütjük a húst. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és féljrerakjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a zöldséget, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, majd a saját levében ressre pároljuk. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a sült húst, és összerottyantjuk. Majd ezt is kivesszük.
- Megmossuk a spenótleveleket. Most is hasznosítjuk a visszamaradt fűszeres olajat :), mert a spenótlevelet egy kicsit "megnyaffasztjuk" benne, hogy ne legyen nyers.
- A réteslapokat kettesével fogjuk, így három rudat kell, hogy kapjunk. Egy nedves konyharuhára először egyet tegyünk, olajozzuk meg, tegyük rá a másikat is. A spenótleveleket és a zöldséges húst osszuk el úgy, hogy mind a 3 dupla lapra egyenletesen jusson. Először fedjük be nagyjából a réteslapot a spenótlevelekkel, majd szórjuk rá a zöldséges húst, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. így teszünk a másik két réteslappal is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, és pirosodásig sütjük. Amikor kész, kenjük meg egy kis tejföllel, így biztos, hogy nem szárad ki!
- Amíg a rétes sül, csináljuk meg a paradicsomos babot...
- A lilahagymát megpucoljuk, félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Egy kevés olajon megpirítjuk, majd dinszteljük, hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, cukorral, borssal és bazsalikommal. Rottyantunk rajta egyet, és már kész is (a konzervbab előnye, hogy nagyon hamar megpuhul).
- Tálaláskor minden réteskockához (réteskockára) bőségesen önthetünk a szószból.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2963
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Krityó
31 recept
Anyósomtól kaptam egy nagy adag spenótlevelet. Nem tudtam, hogy mihez kezdjek vele... túl szépek voltak, hogy spenótfőzelékként végezzék. Így született ez a recept... no meg egy másik is.. de az egy másik történet :)