r
Nosalty Logó

Spenótos-húsos rétes paradicsomos babbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krityó
Spenótos-húsos rétes paradicsomos babbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4736 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    6117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8106 micro
  • Lut-zea
    4569 micro
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    330 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10744.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1541 mg
  • Foszfor
    5077 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    151 mg

VÍZ

  • Összesen
    1788.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3599 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    1137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3781 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    36700 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    48635 micro
  • Lut-zea
    27412 micro
Összesen 4736 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1527 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük a fűszerkeverékkel (ha van más fűszerkeverék, az is használható, ízlés szerint), és állni hagyjuk.
  2. A sárgarépát, a karalábét és a gombát megpucoljuk. A sárgarépát és a karalábét zsülienre vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  3. Wokban vagy serpenyőben (én wokot használtam) egy kevés olajban kisütjük a húst. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és féljrerakjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a zöldséget, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, majd a saját levében ressre pároljuk. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a sült húst, és összerottyantjuk. Majd ezt is kivesszük.
  4. Megmossuk a spenótleveleket. Most is hasznosítjuk a visszamaradt fűszeres olajat :), mert a spenótlevelet egy kicsit "megnyaffasztjuk" benne, hogy ne legyen nyers.
  5. A réteslapokat kettesével fogjuk, így három rudat kell, hogy kapjunk. Egy nedves konyharuhára először egyet tegyünk, olajozzuk meg, tegyük rá a másikat is. A spenótleveleket és a zöldséges húst osszuk el úgy, hogy mind a 3 dupla lapra egyenletesen jusson. Először fedjük be nagyjából a réteslapot a spenótlevelekkel, majd szórjuk rá a zöldséges húst, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. így teszünk a másik két réteslappal is.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, és pirosodásig sütjük. Amikor kész, kenjük meg egy kis tejföllel, így biztos, hogy nem szárad ki!
  7. Amíg a rétes sül, csináljuk meg a paradicsomos babot...
  8. A lilahagymát megpucoljuk, félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Egy kevés olajon megpirítjuk, majd dinszteljük, hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, cukorral, borssal és bazsalikommal. Rottyantunk rajta egyet, és már kész is (a konzervbab előnye, hogy nagyon hamar megpuhul).
  9. Tálaláskor minden réteskockához (réteskockára) bőségesen önthetünk a szószból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2963
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Anyósomtól kaptam egy nagy adag spenótlevelet. Nem tudtam, hogy mihez kezdjek vele... túl szépek voltak, hogy spenótfőzelékként végezzék. Így született ez a recept... no meg egy másik is.. de az egy másik történet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...