r
Nosalty Logó

Spenótos-húsos rétes paradicsomos babbal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krityó
Spenótos-húsos rétes paradicsomos babbal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

790
Kalória
55g
Fehérje
112.2g
Szénhidrátok
15g
Zsír
298.1g
Víz
84.5g
Koleszterin
25.2g
Rost
11g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4736 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    6117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8106 micro
  • Lut-zea
    4569 micro
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    330 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10744.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1541 mg
  • Foszfor
    5077 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    151 mg

Víz

  • Összesen
    1788.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3599 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    1137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3781 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    36700 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    48635 micro
  • Lut-zea
    27412 micro
Összesen 4736 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1527 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A sertéscombot vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük a fűszerkeverékkel (ha van más fűszerkeverék, az is használható, ízlés szerint), és állni hagyjuk.
  2. A sárgarépát, a karalábét és a gombát megpucoljuk. A sárgarépát és a karalábét zsülienre vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  3. Wokban vagy serpenyőben (én wokot használtam) egy kevés olajban kisütjük a húst. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és féljrerakjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a zöldséget, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, majd a saját levében ressre pároljuk. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a sült húst, és összerottyantjuk. Majd ezt is kivesszük.
  4. Megmossuk a spenótleveleket. Most is hasznosítjuk a visszamaradt fűszeres olajat :), mert a spenótlevelet egy kicsit "megnyaffasztjuk" benne, hogy ne legyen nyers.
  5. A réteslapokat kettesével fogjuk, így három rudat kell, hogy kapjunk. Egy nedves konyharuhára először egyet tegyünk, olajozzuk meg, tegyük rá a másikat is. A spenótleveleket és a zöldséges húst osszuk el úgy, hogy mind a 3 dupla lapra egyenletesen jusson. Először fedjük be nagyjából a réteslapot a spenótlevelekkel, majd szórjuk rá a zöldséges húst, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. így teszünk a másik két réteslappal is.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, és pirosodásig sütjük. Amikor kész, kenjük meg egy kis tejföllel, így biztos, hogy nem szárad ki!
  7. Amíg a rétes sül, csináljuk meg a paradicsomos babot...
  8. A lilahagymát megpucoljuk, félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Egy kevés olajon megpirítjuk, majd dinszteljük, hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, cukorral, borssal és bazsalikommal. Rottyantunk rajta egyet, és már kész is (a konzervbab előnye, hogy nagyon hamar megpuhul).
  9. Tálaláskor minden réteskockához (réteskockára) bőségesen önthetünk a szószból.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Anyósomtól kaptam egy nagy adag spenótlevelet. Nem tudtam, hogy mihez kezdjek vele... túl szépek voltak, hogy spenótfőzelékként végezzék. Így született ez a recept... no meg egy másik is.. de az egy másik történet :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!