r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás sajtos masni

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Sajtos masni leveles tésztából, fetás-spenótos töltelékkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A masnikhoz

383
Kalória
11.2g
Fehérje
24.7g
Szénhidrátok
26.7g
Zsír
31.4g
Víz
50.3g
Koleszterin
988.4mg
Rost
850.1mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A masnikhoz

Összesen 383 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A masnikhoz

Összesen 4594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A masnikhoz

Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 383 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    320.6 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9468.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    2469 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    5130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    723 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8166 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17810 micro
Összesen 4594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

A masnikhoz

  1. A spenótot megpároljuk egy száraz serpenyőben, míg teljesen össze nem esik. Egy késes aprítóba tesszük a fetasajttal, olívaolajjal, fokhagymával, citromhéjjal, szerecsendióval, sóval és borssal. Egységesre dolgozzuk (maradhat kicsit darabos) és félretesszük.
  2. Az első leveles tésztát egy lisztezett deszkára fektetjük, majd egységes rétegben megkenjük a spenótos-fetás keverékkel. Ráhelyezzük a másik tésztát és enyhén lenyomkodjuk. Hosszában félbevágjuk egy pizzavágóval, majd keresztben kétujjnyi széles csíkokat vágunk a tésztából. Megcsavarjuk a csíkokat, majd így egy sütőpapíros tepsire fektetjük őket (hagyjunk köztük helyet, mert nőni fognak). Lekenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal a masnikat.
  3. 180 fokos sütőbe toljuk a masnikat és 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Kihűtjük, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Görög ízvilág ihlette ezt a gyors házi sajtos masnit: a kész leveles tésztába spenótos-fetás tölteléket kenhetünk. Itt azonban még nem fogynak el a jó dolgok: a fonatokra plusz reszelt sajt is kerül az igazán ízgazdag és ropogós élményért.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!