r
Nosalty Logó

Spenótcurry csirkével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Spenótcurry csirkével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

894
Kalória
59.5g
Fehérje
35.9g
Szénhidrátok
61.5g
Zsír
711.8g
Víz
146g
Koleszterin
8.9g
Rost
12g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1789 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    711.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    985 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    11996 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24890 micro
Összesen 894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1423.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2041 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1971 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    954 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    23991 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49779 micro
Összesen 1789 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1247 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2588 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt megfonnyasztjuk rajta.
  2. Ezután mehet hozzá a kockára vágott csirke, amit alaposan átpirítunk.
  3. Közben a spenótot átmossuk, és forrásban lévő vízbe tesszük 3-4 percre, amíg kissé összeesik, majd leszűrjük. Hozzáadunk nagyjából egy decit a kókusztejből, és az egészet pürésítjük, majd felhasználásik félretesszük.
  4. Ha a csirke már szép aranybarna, akkor sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az apróra szeletelt gyömbért, chilit és medvehagymát. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel.
  5. Amint felforrt, mehet hozzá a pürésített spenót, elkeverjük, 10-12 percig főzzük, majd hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkinit is, és addig főzzük tovább, amíg a cukkini meg nem puhul.
  6. Végül pedig hozzákeverjük a cukorborsót, ezt már tényleg csak néhány percig kell benne hagyni, mert akkor jó, ha még roppanós!
  7. Utolsó lépésként pedig halszósszal, citromlével és cukorral kedvünk szerint beállítjuk az ízeket.
  8. Aprított újhagymával és korianderrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A recept eredetiét Mautner Zsófitól lestem el, amin némileg változtattam is. Többek között friss spenótból főztem, és én jobban szeretem lepirítva a csirkét, mintsem megfőzve, így az elkészítés menete ugyan módosult kicsit, de így is elképesztő finom! Ja, és mivel volt még itthon egy adag medvehagymám, így a fokhagymát erre cseréltem le, hogy még zöldebb legyen!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!