r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós-diós rizottó

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ze(n)derta
Spárgás-zöldborsós-diós rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizottóhoz

A tálaláshoz

506
Kalória
19.7g
Fehérje
49.7g
Szénhidrátok
20g
Zsír
127.1g
Víz
25.5g
Koleszterin
4g
Rost
3.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Összesen 2023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Összesen 212 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7877.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    4114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2980 micro
Összesen 2023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon.
  2. Folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk a rizst, majd beledobjuk a diót.
  3. Amikor a meleg előcsalogatta a dió illatát, hozzáadjuk a fűszereket (ha friss petrezselyemzöldet használunk, azt csak a végén keverjük bele).
  4. Párszor átkeverjük, majd ráöntjük a bort.
  5. Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, majd apránként adagolva a vizet, folyamatosan kevergetve krémesre főzzük a rizst.
  6. Ekkor belekeverjük a zöldborsót, és a spárgát, majd a tüzet elzárva, fedő alatt hagyjuk 10 percig párolódni.
  7. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Tavasz ide, vagy oda, előfordul az, hogy semmi friss (értsd: SEMMI) hozzávaló sincs a hűtőszekrényben. Az egyetlen dolog, ami "frissen" került bele, az a helyben felbontott bor volt. Ilyenkor nagyon jól jönnek a szárított fűszerek, amelyek magukba zárják a nyári napsugarakat. Ugyancsak "életmentő", ha akad a fagyasztószekrényben egy kis zöldborsó, és spárga - előbbi már idei, anyukám kertjéből, míg az utóbbi még a tavalyi készletből tartott ki az új érkezéséig. A receptet egyébkén Ildikó babos-földimogyorós rizottója ihlette. Érdemes ezt a kombinációt is kipróbálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!