Spárgás-zöldborsós-diós rizottó
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rizottóhoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
50g rizottó rizs179 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
2g só0 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
7g dió43 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
25g fehér spárga4 kcal
A tálaláshoz
-
38g parmezán sajt147 kcal
Összesen
506
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rizottóhoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
6g só0 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
26g dió170 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g fehér spárga14 kcal
A tálaláshoz
-
150g parmezán sajt588 kcal
Összesen
2023
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rizottóhoz
-
9.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
21.1g rizottó rizs75 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
26.3g fehérbor22 kcal
-
2.7g dió18 kcal
-
10.5g zöldborsó9 kcal
-
10.5g fehér spárga1 kcal
A tálaláshoz
-
15.8g parmezán sajt62 kcal
Összesen
212
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1969.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 474 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 1028 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 127.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 745 micro
Összesen
506
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 80.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7877.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1897 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1538 mg
-
Nátrium 4114 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 508.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 618 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 866 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2980 micro
Összesen
2023
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 830.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A rizottóhoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 bögre rizottó rizs
-
3 ek olívaolaj
-
1 teáskanál borsikafű
-
1 teáskanál só
-
2.5 dl fehérbor
-
10 dkg zöldborsó
A tálaláshoz
-
15 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A rizottóhoz
- Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon.
- Folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk a rizst, majd beledobjuk a diót.
- Amikor a meleg előcsalogatta a dió illatát, hozzáadjuk a fűszereket (ha friss petrezselyemzöldet használunk, azt csak a végén keverjük bele).
- Párszor átkeverjük, majd ráöntjük a bort.
- Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, majd apránként adagolva a vizet, folyamatosan kevergetve krémesre főzzük a rizst.
- Ekkor belekeverjük a zöldborsót, és a spárgát, majd a tüzet elzárva, fedő alatt hagyjuk 10 percig párolódni.
- Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7054
- Feltöltés dátuma: 2009. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Tavasz ide, vagy oda, előfordul az, hogy semmi friss (értsd: SEMMI) hozzávaló sincs a hűtőszekrényben. Az egyetlen dolog, ami "frissen" került bele, az a helyben felbontott bor volt. Ilyenkor nagyon jól jönnek a szárított fűszerek, amelyek magukba zárják a nyári napsugarakat. Ugyancsak "életmentő", ha akad a fagyasztószekrényben egy kis zöldborsó, és spárga - előbbi már idei, anyukám kertjéből, míg az utóbbi még a tavalyi készletből tartott ki az új érkezéséig. A receptet egyébkén Ildikó babos-földimogyorós rizottója ihlette. Érdemes ezt a kombinációt is kipróbálni.